Skoleformand lover godt internet

Anders Buhl Christensen er godt klar over, at internetforbindelsen halter på folkeskolerne i Randers og lover nu bedring allerede til næste skoleår

01:54

1 af 2

Elever og lærere på flere forskellige skoler i Randers Kommune oplever og generes af problemer med netværksforbindelsen. Der sker, når mange elever logger på ad gangen, og tager tid fra undervisningen, når der hele tiden er afbrydelser, og det forværrer undervisningen.

Ifølge Anders Buhl Christensen (V), der er formand for Børne- og Skoleudvalget i Randers Kommune, har der de forgående år ikke været afsat tilstrækkelige midler på IT-området i kommunen, fordi der har manglet penge på skoleområdet. Men nu lover han forbedringer på internetforbindelsen - allerede til sommer.

- Randers-skolerne er helt oppe på beatet inden næste skoleår. Altså her i løbet af foråret, fordi de foregår lige i øjeblikket i fuldt omfang. Og vores it-afdeling siger at det vil være færdigt og afsluttet inden sommerferien eller i hvert fald inden afslutning af sommerferien, siger han.

- Fremtiden i de danske skolesystemer ligger i, at børnene skal kunne bruge internettet i fuldt omfang. Og det kræver, at der er adgang i samtlige klasseværelser og med høj hastighed, siger Anders Buhl Christensen (V).

Dårligt internet forværrer undervisningen i Randers

Skolelukninger sikrer nu internetforbindelsen

En af grundene til, at Randers Kommune i dag har midler til bedre internetforbindelser på de lokale folkeskoler, er den nye skolestruktur. Kommunen valgte at lukke fem skoler, og det er derfor, at der nu råd til nogle af de andre ting, der haltede på skoleområdet.

- Nu har vi frigivet 7,5 million kroner af dem, vi hentede ved vores skolestruktur, og dem frigiver vi hvert år. Og de første 7,5 million kroner tror vi ca., er det vi skal bruge for at sikre, at alle skoler og alle klasseværelser og alle steder på skolen vil have tilgængeligt internet, siger Anders Buhl Christensen (V).

TV 2 | ØSTJYLLAND fortalte i går, om de IT-strategier de østjyske kommuner benytter i folkeskolerne. Her kom det frem, at Randers Kommune er den eneste af de østjyske, der endnu ikke har en samlet strategi for folkeskolerne. Du kan læse mere om emnet i artiklen her.

I videoen øverst i artiklen kan du se hele interviewet med Anders Buhl Christensen (V).