Skoleelever til DM i tegning

Assentoftskolen i Randers skruede op for kreativiteten, da omkring 80 elever deltog i en kvalifikation til DM i tegning

Torsdag morgen var omkring 80 elever samlet på Assentoftskolen i Randers for at få gode fif til at tegne og for samtidig at forsøge at kvalificere sig til DM i tegning.

- Jeg vil gerne blive bedre til at tegne. Jeg håber, at jeg kan blive bedre til at tegne dyr og mennesker, men jeg kan bedst lide at tegne fantasi, og hvad jeg nu lige tænker på, siger Katrine Søndergaard fra 6.C, som deltog i arrangementet.

Målsætningen med DM i tegning er at anspore og udvikle de kreative elevers tegnekompetencer og vise, hvordan man kan arbejde målrettet med tegning, som et middel til at udvikle fremtidens innovative specialister.

For det er der nemlig brug for. Ifølge Jannik Broz, der er billedskoleleder på Horsens Billedskole, som står bag DM i tegning, er de danske unge simpelthen for dårlige til at tegne.

- I dag holder man ofte op med tegne, når man er en 10-11 år, og hvis man så vil noget kreativt, begynder man igen sidst i teenageårene. Det vil sige, at man spilder seks meget vigtige læringsår, hvor man kunne lære en helt masse, siger Jannik Broz, der ikke er tøvende, når han skal beskrive de danske unges tegneegenskaber:

- Frygtelig dårlige. Det, at man spilder de seks læringsår, kan man se. Man kan se det, når unge begynder på arkitekt- og designskolerne. Umiddelbart kan man sige, at niveauet er for lavt i forhold til, hvad det kunne være, siger han.

Dagen igennem har eleverne på Assentoftskolen benyttet deres kreative evner i konkurrence mod hinanden. Bagefter er resultaterne i konkurrence med tegninger fra skoleelever i hele landet. Der dystes i første omgang om en plads til Danmarks Mesterskaberne, der afholdes til april.

Du kan se et interview med Jannik Broz og Katrine Søndergaard i videoen øverst på siden.

politibil

Politiet uddeler bøder og lukker vandpibecafé i Brabrand

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_18e

Siv lever efter sin menstruationscyklus: - Jeg har fundet ud af, hvor vigtigt det er

imagescaler

Tillykke Emilie! Vinder MGP med sang om handicappet søster

politibil

Politiet har fundet gerningsmand ved røveri i Kvickly

96f50bfe-ee7a-4c4d-a549-2f3b20c5c7f8

Antal indlagte falder, men stor genåbning vil være "leg med ilden", advarer overlæge

IMG_9036

play Kæmpe sten i Gudenåen skaber debat: - Det er jo fuldstændig galimatias