Skøjteløbere indtog isen i Randers

Gymnasieelever var de første til at tage den længe ventede skøjtebane i Randers i brug allerede fra morgenstunden

00:47

1 af 2

- Den er glat. Vi var de første, der var her ude i morges, og der var ingen ridser eller noget. Altså jeg er jo ikke så god til at stå på skøjter, men ja, den er god, siger Alberte Guldberg, der går i 1.U på Randers Statsgymnasie.

Alberte Guldberg og pigerne fra gymnasiets idrætshold var de første, der var trukket i skøjterne på Jens Otto Krags Plads klokken 9, da skøjtebanen endelig åbnede i dag, tirsdag, efter flere ugers forsinkelse.

Skøjtebanen skulle have været klar til byens skøjteløbere allerede den 28. november, men da var den endnu ikke frosset til på grund af de varme temperature, der har været de sidste par uger. Derfor var det også med stor glæde, at gymnasieeleverne langt om længe kunne tage den i brug.

Nu åbner skøjtebanen i Randers – aarhusianerne må fortsat vente

- For vi har ventet længe på det i hvert fald, så nu kunne vi endelig komme i gang, og så er det jo mega fedt, at vi kunne starte helt tidligt i morges, siger Lea Guldberg, der også går i 1.U på Randers Statsgymnasie, og fortsætter:

- Det er fedt, fordi der ligger mange skoler her, og de har mulighed for at bruge den. Også her i skoletiden i idrætstimerne, hvor vi har valgt at gøre det, siger hun.

Blandt de første på banen var også elever fra Tradium HG i Randers. Og de brugte også den nyåbnede skøjtebane i motionssammenhæng.

- Vi har et fag, der hedder sundhed og bevægelse, hvor man skal bevæge sig. Og så tænkte jeg at vi kunne prøve noget anderledes og foreslog, at vi kunne tage på skøjtebanen. Siger HG-elev Emil Johannesen og fortsætter:

- Det er fint nok lige at komme ud og få rørt sig i stedet for bare at være i skolen. Det er lidt sjovere.

Hør de tre elever fortælle om deres skøjteoplevelse på den længe ventede skøjtebane i Randers øverst i videoen.