Skilsmissgrupper for børn kan ikke stå alene

Det er ikke alle problemer, at en skilsmissegruppe for børn kan løse

02:10

Halvdelen af alle ægteskaber ender i skilsmisse. For tusindvis af danske børn betyder det, at de skal vænne sig til et liv som skilsmissebørn.

I et par år har tre kommuner deltaget i et projekt, hvor der på skoler er oprettet skilsmissegrupper for børn. Her kan de med en voksen tale om alt det, der kan være svært at tale med far og mor om.

Læs også Kristine: Når jeg er hos min far, savner jeg sådan min mor

Omkring 1.000 børn fordelt på 30 skoler har været igennem et forløb med skilsmissegrupper. Ifølge Søren Marcussen, undervisningskonsulent på Center for Familieudvikling, har det fungeret rigtig godt. Børn bruger ikke indholdet i samtalerne som mobbe-skyts mod hinanden.

- Det er ikke en problematik, vi har mødt. Altså at det, der deles, tages med ud af gruppen og bruges som mobning, siger Søren Marcussen.

Læs også Skilsmissebørn i klemme

At det er lidt bagvendt, at det er lærerne og ikke forældrene, der bliver trænet i at tale med skilsmissebørn er Søren Marcussen helt enig i.

- Et tilbud direkte rettet til børn gør noget. Men det er klart, at nogle af de ting, der er svære for børn, kan de ikke løse og lave om på. Det kan for eksempel være forældre, der bliver i en konflikt eller ikke kan enes om, hvor børnene skal bo, hvilke dage de skal være hvor osv. Så tilbuddet kan ikke stå alene, siger Søren Marcussen.

Projektet udløber ved årsskiftet.