Skidome vækker opsigt

International interesse for kæmpedomen

Interessen for Randers næste store projekt skidomen har vagt international interesse. Både portugisiske design- og arkitektmagasiner , BBC i England og norske hjemmesider og aviser har bragt historier om domen.

Det er Danski i Randers, der stod bag præsentationen af projektet tilbage i begyndelsen af november.

Skidomen skal efter planen have tre pister - en sort, en rød og en blå piste, der hver indikerer tre forskellige sværhedsgrader, hvor sort er den sværeste.

- Første etape af projektet er lykkedes, nemlig at få folk til at tale om en dansk skipark. Næste skridt bliver, at få talt projektet igennem med interesserede og undersøge, hvor man skal finde pengene, siger Simon Oscar Andersen, Brand Manager ved Danski, ifølge Amtsavisen.

Konkrete muligheder for finansiering

Det er arkitektfirmaet CEBRA i Aarhus, der står bag projektet og den store konstruktion kommer til at bestå af tre buer, som skal udgøre pister af forskellige sværhedsgrader

Der er planlagt et indendørs skiareal på 64.000 m2 og et udendørs på 36.000 m2.

Derudover vil verdens største skidome også indeholde et hotel, en restaurant og en afterski bar.

Det er endnu uvist, hvor finanseringen skal komme fra, men man kigger både lokalt og internationalt. Derfor skal en styregruppe nu nedsættes, så man kan se på mere konkrete muligheder.

- Vi har hele tiden haft nogle investorer med. Det har vi stadig, men jeg tør ikke spå, om vi har fundet tre eller ti procent for projektet kan skaleres rigtig meget, siger Simon Oscar Andersen.