Skæbnens ironi: Fik hæder i USA og erstatningsdom samme uge

Henrik Knudsen sad i USA, da erstatningsdommen kom frem

Foto: Memphis Mansion

Henrik Knudsen, der er ejer af Memphis Mansion i Randers har været ude på lidt af en følelsesmæssig rutsjetur i denne uge. 

Læs også Elvis-museum skal betale stor erstatning i sag om navnestrid

Han sidder lige nu i staten Tennessee i det sydlige USA. Her har han lige modtaget nyheden om, at Sø- og Handelsretten i København har besluttet, at Memphis Mansion skal betale 500.000 kroner i erstatning til Elvis Presley Enterprises for brug af navnet Graceland.

- Det har jeg det ikke godt med, det kan man ikke have. Og 500.000 er mange penge, siger Henrik Knudsen til tv2oj.dk.

Blev hædret i Tennessee
Ugen startede ellers så godt for Henrik Knudsen, der var taget til USA for at holde lidt ferie. Han blev så ringet op af en nær ven, Cindy Hazen, hun fortalte, at en repræsentant for kongressen i Tennessee ved navn Joe Towns gerne ville mødes med ham.

- Jeg anede ikke, hvem det var, siger Henrik Knudsen. 

Læs også Graceland-strid: Elvis Entreprises kræver 1,5 mio kroner

Grunden til mødet skulle vise sig at være, at Henrik Knudsen skulle modtage en såkaldt proklamation for Memphis Mansion arbejde med at promovere Elvis Presley.

- Glæden var stor, det er jo en hæder og en ære, siger Henrik Knudsen. 

Læs også Graceland Randers har fået nyt navn

Få dage efter den fine hæder fra staten Tennessee kom dommen så i sagen om brugen af navnet ’Graceland’.

- Det er det der er meget ironisk i den her sag, det er simpelthen skæbnens ironi. Glæden er så meget større, over at få den hæder, og den overskygges ikke af sagen, men det er da en lille rids i lakken at sidde herover efter at få den her erstatningsdom, siger Henrik Knudsen.