Skabte kaos på Smukfest – nu spiller han gratis koncert

På Smukfest valgte tilskuerne ham frem for Tina Dickow, og i Aalborg sang 50.000 med. I næste uge er det Randers, der får besøg af sommerens store mand, Tobias Rahim.

30.000 tilskuere på Smukfest.

50.000 i Aalborg.

2.500 i Randers.

Det bliver en form for eksklusiv oplevelse for de 2.500 tilskuere, som torsdag i næste uge får sikret sig en plads foran scenen, når et af sommerens varmeste musikalske navne Tobias Rahim spiller en koncert med gratis adgang.

Retteligt spiller sangeren bag hits som "Stor Mand" og "Mucki Bar" en dobbeltkoncert sammen med Dorthe Gerlach, og det siger i virkeligheden alt om, hvor hurtigt Tobias Rahim er blevet – ja en stor mand.

- Vi har booket koncerten så tidligt, at vi vurderede, at Tobias Rahim ikke kunne stå alene. Han var vores skæve indslag, for det vil vi også gerne, det med nye lidt skæve navne, fortæller Mikael Qvist Rørsted, musik- og teaterchef ved Værket i Randers, som står bag den gratis koncert under byens festuge.

Han vil ikke ud med, hvornår Tobias Rahim er booket, men det skete før julen 2021, bemærker han. Musikchefen har selv hørt mange af årets store koncerter med Tobias Rahim.

- Så jeg ved, at vi har sikret os et af de hotteste navne denne sommer, siger Mikael Qvist Rørsted.

Da Tobias Rahim fredag spillede på Smukfest, skete det fra musikfestivalens næststørste scene, hvilket betød at arrangøren undervejs måtte lukke for adgangen til scenen, hvor der officielt er plads til 25.000 tilskuere. På det tidspunkt vurderede Smukfest, at 30.000 lyttede med hos Tobias Rahim.

Har styr på sikkerheden

Scenen bliver Værkets amfiteater, og her er der plads til 2.500. Derudover bliver der sat storskærm op ved Værkets parkeringsplads, så endnu flere kan se med.

quote Vi har booket koncerten så tidligt, at vi vurderede, at Tobias Rahim ikke kunne stå alene

Mikael Qvist Rørsted, musik- og teaterchef, Værket i Randers

Mikael Qvist Rørsted er godt klar over, at efterspørgslen kan blive noget større, end kapaciteten rækker til, men sådan må det være, når koncerten er gratis.

- Det er årsagen til, at vi ikke opgraderer til en større scene med plads til 10.000-15.000 publikummer for hvem skal så betale den ekstra million, det koster, spørger musikchefen.

Han garanterer, at Værket har styr på sikkerheden med tanke på det formentlig store rykind. Der er opnormeret med vagter og på sikkerheden generelt.

- Vi tager opgaven på os med alvor, men glæder os også over at have ramt sommerens store navn.

Der bliver åbnet for adgang til koncerten en time før, Dorthe Gerlach går på scenen. Hun spiller klokken 16.30, og derefter bliver det den store mands tur til at spille i amfiteateret, der i øvrigt på fredag indtages af et par andre af dansk livemusiks virkelig tunge herrer; Poul Krebs og Lars Lilholt.