Sissel og kæresten forærer flere tusinde juletræer væk

En juletræsplantage ved Randers har det seneste døgn været yderst velbesøgt. Her er der nemlig gratis juletræer til alle, der gider fælde et

01:35

VIDEO: Det er strømmet til med besøgende, efter at Sissel Brok annoncerede, at der her var gratis juletræer.

Julen er hjerternes fest og den tid på året, hvor mange af os er i det gavmilde hjørne. Et par fra Randers har dog taget gavmildheden til nye højder, eftersom de forærer 3500 juletræer fra deres egen plantage væk.

Det er Sissel Brok og kæresten, der efter de så en mor efterlyse et billigt juletræ på Facebook besluttede sig for at dele ud af deres mange træer.

Smil kan ikke gøres op i penge. Alle de glade mennesker der har været her, det er helt fantastisk.

Sissel Brok, Spentrup

- Moren søgte et billigt træ eller et reservetræ i plastik. Jeg synes, at det er synd, nogle ikke har råd til et juletræ til juleaften. Så det vil vi gerne bidrage til, at de får, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Plantagen ligger ved Spentrup nord for Randers, og siden Sissel Brok torsdag annoncerede på Facebook, at der her var gratis juletræer, er det strømmet til med besøgende.

Opslaget har i gruppen 'Facebook Randers' i skrivende stund 357 likes.  Foto: Privat

Kan ikke gøres op i penge

Og en masse ros er røget parrets vej.

- Jeg synes, at det er en fin tanke, at de vil hjælpe andre. Mange på Facebook har meldt sig til et træ, og det er fint, lyder det fra en af de glade modtagere, Per Jensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Borgerforening er udfordret: Nu laver de juletræs-protest

En del undrer sig nok over, hvorfor Sissel Brok og kæresten ikke i stedet tager 100 kr. pr. træ, for i sidste ende bliver det jo så pludselig til en god sjat penge deres vej.

Men pengene betyder ikke noget for dem.

- Smil kan ikke gøres op i penge. Alle de glade mennesker der har været her, det er helt fantastisk, fortæller Sissel Brok, der bare er glad for at kunne bidrage til, at flere får en god jul.

Per Jensen var i dag forbi og hente et gratis juletræ. 

Får større julegave

- Mange siger tusind tak og efterlader hjemmebag eller en flaske rødvin. Nogle kom endda ud med børnetøj, for at det ikke skal være løgn. De fandt ud af, at vi venter en pige til april, fortsætter hun.

En hel masse folk er i hvert fald meget taknemmelige for et gratis juletræ. I sidste ende kommer det nok børnene til gode.

01:04

VIDEO: Torsdag gik 350 frivillige gennem Aarhus Midtby i et stort luciaoptog. 

Luk video

Sådan lyder det i hvert fald fra Per Jensen.

- Nu kan Diana (Pers datter, red.) få for et par 100 kr. mere i julegave, afslører han nemlig.

Rent faktisk havde parret i Spentrup alligevel planlagt at rydde plantagen for træer og lægge den ud i jord. Nu får en masse gavn af træerne. 

Træerne på plantagen er af sorten nordmannsgran.