Simone om kommentar-sporet: Folk er meget hurtige til at dømme

Efter Simone Hougaard Andersen stod frem med historien om hendes uventede graviditet, er det strømmet ind med kommentarer. Langt fra alle er positive

Alt fra ”Utroligt, men sandt. Jeg kender et par, der har prøvet det samme” til ”Det er til grin. Alle kvinder kan mærke det”.

Efter Simone Hougaard Andersen stod frem og fortalte om, hvordan hun var gravid i otte måneder uden at vide det eller få symptomer, er det væltet ind med kommentarer af både den ene og den anden karakter.

Hun har i kommentarsporene på diverse mediers Facebook-sider skullet lægge ører til, at hun løj, søgte opmærksomhed, og at det, hun havde været ude for, slet ikke kunne lade sig gøre.

- Det er vildt, at så mange gider bruge tid på at skrive en kommentar om noget, de egentlig ikke har sat sig ind i, siger Simone Hougaard Andersen til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Det er vildt, at så mange gider bruge tid på at skrive en kommentar om noget, de egentlig ikke har sat sig ind i.

Simone Hougaard Andersen

Den 20-årige kvinde, som bor i Randers, havde ellers på forhånd besluttet sig for, at hun ikke ville læse kommentarsporene, fordi hun et eller andet sted godt vidste, at folk ville være skeptiske. Men i sidste ende vandt nysgerrigheden.

- Ikke at læse dem, ville jo være det samme som at lukke døren til et stort forum, hvor folk stod og snakkede om mig. Jeg ville jo gerne høre, hvad der blev skrevet om mig, siger hun.

En anden årsag til, at hun alligevel valgte at kigge nogle af kommentarerne igennem var, at hun frygtede, at nogen havde skrevet noget grimt om Conrad. Men det har hun indtil videre ikke oplevet.

Simone Hougaard Andersen opdagede for knap et år siden, at hun var gravid i ottende måned. Hun havde gennem hele graviditeten fået sin menstruation og været på p-piller, og hun havde desuden ikke oplevet nogen symptomer på graviditet.

Tre uger efter hun stod med en positiv graviditetstest i hånden, blev sønnen Conrad født.

Har mødt opbakning fra kvinder

Mens det har været angstprovokerende for Simone Hougaard Andersen at møde de mange uforstående kommentarer, så er hun blevet mindst lige så glad og beæret, når hun har mødt opbakning fra folk i selvsamme kommentarspor.

quote Når der var en, der udtalte sig negativ eller uforstående, så var der et hav af kvinder klar til at forsvare mig, og det var totalt overvældende.

Simone Hougaard Andersen

- Når der var en, der udtalte sig negativ eller uforstående, så var der et hav af kvinder klar til at forsvare mig, og det var totalt overvældende, siger hun og understreger, at det er de kommentarer, hun har lagt størstedelen af sin energi i.

Hun har desuden bidt mærke i, at det er bestemte grupper af personer, der ikke har haft pæne ting at sige.

- Det har mest været mænd, og det rører mig ikke så meget, for de har ikke selv prøvet det. Og så er der flere kvinder, der selv har været gravide flere gange på normal vis og derfor tror, de ved, hvad der kan lade sig gøre, siger Simone Hougaard Andersen, der desuden slår fast, at graviditeter og fødsler ikke altid foregår helt efter bogen.

Ikke langt fra tanke til handling

Mens der har været massevis af reaktioner på sociale medier, så har Simone Hougaard Andersen ikke mødt én eneste ubehagelig kommentar, når hun har gået på gaden, og det bekræfter hende i en teori.

- Fordi man på sociale medier har en distance til dem, man skriver om, så har man mod på at skrive nogle ting, som ikke er så rare eller så gennemtænkte, mener hun.

Men hun har dog alligevel svært ved at forstå, at der hos nogle ikke er så langt fra tanke til handling, når det gælder kommentarer på særligt Facebook.

- Jeg synes, det er mærkeligt, at man bevidst vil gøre nogen ked af det. Og jeg kunne aldrig selv finde på at kommentere på noget, jeg ikke havde sat mig ind i, siger hun.

Massiv medie-opmærksomhed

Simone Hougaard Andersen fortalte mandag i sidste uge sin historie til TV2 ØSTJYLLAND, og efterfølgende fik historien hurtigt ben at gå på.

quote Jeg synes, det er mærkeligt, at man bevidst vil gøre nogen ked af det. Og jeg kunne aldrig selv finde på at kommentere på noget, jeg ikke havde sat mig ind i.

Simone Hougaard Andersen

Tirsdag morgen vågnede hun op til beskeder fra radiostationen NOVA og programmet Go’ morgen Danmark, der var interesserede i at tale med hende.

Senere viste øvrige landsdækkende medier interessere, og til sidst fik hun også international opmærksomhed, da det svenske nyhedsmedie Kvällspostan rettede henvendelse.

- Det var dér, det for alvor gik op for mig, at historien var nået rigtig langt ud. Det var helt vildt fedt, men jeg var samtidig ret mundlam, for det kunne jo ikke passe, at de ikke havde oplevet sådan noget i Sverige, siger hun.

Hun beskriver den massive opmærksomhed fra medierne som overvældende, og selvom hun ikke fortryder noget, ville hun nok ikke gøre det igen.

Har givet ekstra læsere på bloggen

Der har kunnet ses tydeligt på læsertallene på Simone Hougaard Andersens blog, SonofaYoung, at folks øjne har været rettet mod hende.

- Det er nok en blanding af mennesker, der synes, min historie er interessant, og nogle der bare er nysgerrige. Men jeg synes, det er positivt, at der er nogle, der har gidet tage sig tid til at sætte sig ind i min historie, siger hun.

Det er hendes plan, at bloggen fremover skal bevæge sig væk fra det, medieræset har handlet om, nemlig forløbet omkring hendes graviditet og fødsel, og videre til indlæg om, hvordan det er at være mor til en lille dreng og skulle flette en ungdom ind i det. 

Smukfest Christopher 2016

- Det er en stor udfordring, at der ikke er nogen plan for os, siger festival

Gellerupparken Gellerup

Skole uden smittede lukker - rammer model skævt?

IMG_3549

Tilbage på stadion: - Nydelsen varer længere end sex

Skærmbillede 2021-04-17 kl. 12.54.48

Planlagde sin egen begravelse - nu har Stinne fået et nyt hjerte

Hospitalseng

Laveste antal indlagte siden starten af november

Gellerup

Endnu et område lukkes ned på grund af høj smitte

Dagens mest læste