Sigtelse: Teenager brød loven 15 gange på 9 minutter

Den unge mand endte med i alt 17 sigtelser for sit flugtforsøg.

Det betaler sig ikke at forsøge at flygte fra politiet.

Det kan en 16-årig knallertfører fra Randers vist skrive under på. Han har fået i alt 17 sigtelser, fordi han ville stikke af fra en betjent. Det skriver Østjyllands Politi i sin døgnrapport

Torsdag blev en motorcykelbetjent på Markedsgade i Randers opmærksom på en knallert, som han ville foretage en rutinekontrol af. 

Betjenten satte blå blink på motorcyklen og stillede den på tværs for at spærre for knallerten. Da den unge knallertfører nærmede sig, satte han farten ned, men gassede så pludselig op og kørte om bag motorcyklen.

Venstre om i rundkørslen

Det fik betjenten til at aktivere udrykningen og sætte efter knallerten, der var nået til bunden af Markedsgade, hvor den 16-årige fører tog en tur venstre om i rundkørslen og fortsatte ad cykelstien i modsat færdselsretning. Herefter fulgte betjenten efter knallerten et længere stykke, hvor han noterede i alt 13 forseelser.

Det endte bag Rismølleskolen, hvor den 16-årige knallertfører ville svinge til venstre ind mod skolegården, men mistede herredømmet over knallerten og kørte ind i en hæk. Her slukkede han endelig knallerten og tog styrthjelmen af. Den unge mand havde intet ønske om at tale med betjenten eller svare på nogen spørgsmål.

Derfor fik han inddraget både kørekort og knallert og blev oplyst om, at han var sigtet for adskillige færdselsovertrædelser og for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Han blev desuden sigtet for at køre på en ulovlig knallert. Herefter fik han besked på at forsvinde fra området.

Ikke usædvanligt ved flugtforsøg

Østjyllands Politi oplyser, at betjenten blev opmærksom på knallerten kl. 12.33 og anmodede om assistance fra en patrulje for at få fjernet knallerten kl. 12.42. Det tog altså den unge mand små ti minutter at erhverve sig 15 sigtelser.

Senere på dagen ringede betjenten til den 16-årige mand, som oplyste, at knallerten hverken var registreret eller forsikret. Derfor blev han også sigtet for det, og teenageren ender altså med at få 17 sigtelser for sit flugtforsøg.

De 17 sigtelser

Ifølge Østjyllands Politi er det ikke usædvanligt, at sådanne flugtforsøg ender ud i flere sigtelser.

- Når først de har besluttet sig for ikke at ville standse, ender det med en del sigtelser. Så det er noget, vi ser ved de her eftersættelser. Men 15 sigtelser er da alligevel en slat, siger kommunikationsmedarbejder Janni Lundager til TV2 ØSTJYLLAND. 

Den 16-årige kan nu formentlig se frem til en ubetinget frakendelse af retten til at føre lille knallert og skal nok heller ikke regne med at få knallerten tilbage.