SF vil hejse regnbueflag i Randers: DF er lodret uenige

SF i Randers foreslår, at kommunen flager med regnbueflaget, men det møder modstand fra Dansk Folkeparti.

Randers Kommune skal fremover hejse regnbueflaget ved relevante lejligheder. Det mener Rosa Lykke Yde (SF), der er medlem af Randers Byråd.

- Det hænger sammen med, at vi er en kommune, der støtter mangfoldighed og forskellighed, og det symboliserer flaget, forklarer Rosa Yde til TV2 ØSTJYLLAND.

Forslaget møder dog ikke begejstring blandt alle hendes kollegaer i Randers Byråd. Frank Nørgaard fra Dansk Folkeparti fortæller til TV2 ØSTJYLLAND, at partiet er lodret uenige med Rosa Yde.

- Vores flagstænger er forbeholdt Dannebrog, og Dannebrog symboliserer også de samme værdier. For mig virker det som, at man prøver at ophøje LGBTQ+ til at være mere og vigtigere end kernefamilien. Vi synes, at det har taget overhånd, siger Frank Nørgaard.

Rosa Yde kan ikke forstå hendes kollegas modstand mod regnbueflaget.

- Det er interessant, at det kan vække forargelse, at man hejser et flag. Jeg synes, at det er en fin lille gestus.

Frank Nørgaard mener dog, at flaget efterhånden er at finde så mange steder, at det ikke kan kaldes for en lille ting mere.

- Jeg vil ikke kalde det en lille symbolsk handling. Det er at finde på alle mulige instanser. Det er på grænsen til, at man vil gøre det mere normalt at være LGBTQ+ end ikke, siger han.

Christiansborg hejser også regnbueflaget

Frank Nørgaard understreger, at Dansk Folkeparti ikke er modstandere af LGBTQ+, og at de ikke er ude på, at nogen skal diskrimineres.

Forslaget fra Rosa Yde kommer efter, at flere andre organisationer og offentlige instanser har flaget i forbindelse med WorldPride, der i øjeblikket foregår i København og Malmø.

- Det er ikke sådan, at Randers Kommune vil skille sig ud. Det er ikke noget, vi vil stå alene med. De hejser også på Christiansborg, og andre officielle myndigheder gør det, og det skal vi bakke op om, siger Rosa Yde.

Forslaget om regnbueflaget bliver behandlet på det næste byrådsmøde.