Set ned på pga. sin uddannelse

Nu går Kasper til kamp mod fordommene

02:08

1 af 2

En ung mand fra Randers er gået til kamp for at give sin uddannelse et bedre image.

Årsagen er, at 19-årige Kasper Soelberg oplever, at der er mange fordomme om unge mænd, der vælger at læse til social- og sundhedsassistent. Kasper Soelberg er selv elev på Social- og Sundhedsskolen i Randers.

Nu har han skabt voldsom debat på nettet med et læserbrev i Jyllands-Posten om det, han kalder for uddannelses-snobberi og et negativt fokus på de få mænd, der uddanner sig til social- og sundhedsassistent. I dag er tre ud af de 18 elever i Kasper Solbergs klasse mænd.

- Jeg forstår ikke, hvorfor det er sådan. Det kan lige så godt være mænd, der laver dette arbejde. Kort efter at jeg begyndte på min uddannelse, var der en af mine venner, der spurgte mig, om jeg var bøsse, for det måtte jeg jo være, hvis jeg var på den uddannelse, siger Kasper Soelberg.

Flere klassekammerater, også kvindelige, peger på, at deres uddannelse bliver set ned på, og de oplever, at det er et tabu at tage debatten op, som Kasper Soelberg nu har gjort.

- Jeg synes, det er et rigtig vigtig arbejde, og jeg synes, det er rigtig ærgerligt, og jeg synes slet ikke, man skal være ked af at gå ud og fortælle, hvad man laver, siger den kommende social- og sundhedsassistent Kasper Soelberg.

I løbet af de seneste dage har Kasper Soelberg modtaget et væld af beskeder og positive kommentarer fra folk på de sociale medier.

Se en reportage fra klasselokalet på Social- og Sundhedsskolen i Randers i videoen øverst i artiklen.