Se video: Kaos ved afkørsel skaber kø i nødspor

En for lille afkørsel på motorvej E45 er årsag til kødannelser, der dagligt bevæger sig mange hundrede meter ud i nødsporet

01:50

VIDEO: På TV2 ØSTJYLLAND har vi fået en henvendelse fra en bilist, der hver eneste dag frygter at blive involveret i en trafikulykke, når han skal køre af motorvejen nord for Randers.

Kødannelser i nødsporet, vanvittige sammenfletninger og trafikalt kaos. Når klokken slår 15 skal mange østjyder hjem fra arbejde, og motorvejen mellem Aarhus og Randers kan ikke tåle presset, når det er størst. 

Det må produktionsmedarbejderen Suleman Khan konstatere, når han hver dag kører af ved afkørsel 39 – nemlig Randers Nord. 

Læs også Randers-borgmester: Trafik-støj er invaliderende for borgerne

- Næsten en kilometer før afkørslen kører folk ud i nødsporet for at komme af der. Folk de suser forbi, og det er rigtig farligt. Jeg bliver bekymret for, om jeg kan komme hjem den vej, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Men der er også bilister, der venter med at køre af motorvejen, til de er helt henne ved afkørslen – som man jo også normalt skal. Som man kan se i klippet øverst, må de flette ind med bilisterne fra køen i nødsporet.

- Det irriterer mig grænseløst, at der ikke er blevet gjort noget ved det. Enten kunne man lave en større motorvej, og hvis der ikke er råd til det, kunne man lave en større afkørsel. Det kan godt være, det koster en masse penge at ordne, men det vil også koste en masse penge at få politi og ambulancer herud, fordi der sker uheld, siger Suleman Khan.

Køen ved afkørslen fortsætter næsten en kilometer ned i nødsporet.

Suleman Khan er ikke den eneste, der oplever kaosset dagligt.

- Hvis der skal en ambulance forbi, så kan de ikke. Og folk kan ikke køre ind til siden, for der er ikke plads til det, siger Annika Nielsen, der bor nær afkørslen.