Se video: Jaguarkillinger spiser gedekid

Jaguarkillingerne i Randers Regnskov har fået smag for kød.

De to små jaguarkillinger, som blev født i juni i Randers Regnskov, er blevet interesseret i andet end deres moders mælk. 

I en video Randers Regnskov har lagt op på deres Facebook-side, kan man se de pjuskede unger fortære et gedekid. 

- De leger også lidt med det og øver deres jagt, så det er fuldstændig, som det ville være i naturen – moderen finder et bytte og deler det med dem. De øver sig for til sidst at være helt kørende på kød, siger Brian Rasmussen, som er udstillingschef i Randers Regnskov.

Har fået navne 

Randers Regnskov har lagt videoen op i forbindelse med, at de to unger nu har fået navne. 

Den plettede han er blevet døbt K’arka Inka, og den sorte hun skal hedde Yana Kulla. 

Inspirationen til navnene kommer fra sproget Kichwa, der tales af lokalbefolkningen i området omkring Bigai i Ecuador, hvor Randers Regnskov har et naturreservat. 

Inka og Kulla betyder konge og dronning, mens K’arka og Yana betyder plettet og sort, skriver Randers Regnskov i deres Facebook-opslag. 

Skal ikke blive i Randers 

Udstillingschefen fortæller, at Randers Regnskov gerne vil have ungerne i så lang tid som muligt, men at de på et tidspunkt skal videre til andre europæiske zoologiske haver. 

- Som i naturen vil moren sende dem ud i verden for at finde deres egen mage og territorium, fordi de på et tidspunkt ikke kan enes med moren mere – og så skal de ud at indgå i det internationale avlssamarbejde i andre zoologiske haver, så de kan få unger et andet sted, siger Brian Rasmussen.

Det er endnu uvist, hvornår ungerne skal videre til et andet hjem, men indtil videre kan man stadig komme ind og se de to charmetrolde.