Schwartz blev matchvinder mod Randers

Tidligere Randers FC-angriber blev matchvinder lige efter pausen, da Esbjerg slog Randers med 1-0 på hjemmebane

Foto: Niels Husted - Scanpix

Foto: Niels Husted - Scanpix

Foto: Niels Husted - Scanpix

Foto: Niels Husted - Scanpix

Foto: Niels Husted - Scanpix

1 af 5

Fodboldspillerne i Esbjerg kan trække vejret lidt lettere, efter at den vestjyske klub søndag eftermiddag slog Randers 1-0 i Alka Superligaen og dermed skaffede sig luft i bundkampen.

Godt nok er esbjergenserne fortsat næstsidst, men der er nu otte point ned til Hobro på ligaens eneste nedrykningsplads. Og med den indsats Hobro leverede i 0-6-nederlaget til Viborg kan der gå et stykke tid, før Esbjerg for alvor kommer i farezonen igen.

Mål før pausen

Matchvinder blev Ronnie Schwartz, som scorede kampens eneste mål umiddelbart efter pausen.

Han modtog bolden fra angrebsmakker Mick van Buren, tog et par træk og sendte den i nettet bag Karl-Johan Johnsson i Randers-målet.

Østjyske superligaklubber er som nat og dag økonomisk

Nogen stor underholdningsværdi havde kampen dog ikke. Esbjerg har - belært af efterårets tvivlsomme oplevelser - tydeligvis brugt meget af vinterpausen på at organisere holdet i defensiven, der da også viser klare fremskridt.

van Buren med stor afbrænder

Men chanceproduktionen i begge ender af banen var til at overse. Esbjergenserne indledte kampen bedst, men efter at Mick van Buren havde sparket ved siden af bolden på en gigantchance midt i første halvleg, overtog Randers initiativet.

Efter nederlag: Agesen efterlyser vilje

Det siges ofte, at mål ændrer fodboldkampe, men scoringen fra Schwartz ændrede nu ikke det store i en kamp, der fortsat var fyldt med dueller, nærkampe og masser af slid og slæb.

Moussa Maazou sendt på banen

Randers satte den lange angriber Moussa Maazou på banen i anden halvleg, og manden fra Niger kom i nogle fordelagtige positioner, som han ikke rigtig formåede at gøre farlige.

Derudover var træner Jonas Dals nysammensatte defensiv stærkt spillende, og målmandstalentet Jeppe Højbjerg kunne notere sig sit første rene bur i sin korte superligakarriere.

Med resultatet har Esbjerg 18 point som nummer næstsidst i rækken. Randers, der med et point i to kampe har fået en skuffende forårsstart, forbliver på sjettepladsen med 28 point.