Schumacher trak nitten

Randers-spilleren sorteret fra i forhold til EM

Playmakeren Jane Schumacher er i første omgang sorteret fra i forhold til EM i kvindehåndbold i næste måned.

Den 26-årige spiller fra Randers HK kommer ikke med, når håndboldlandsholdet onsdag eftermiddag rejser til Norge for at spille optaktsturneringen Golden League.

Det skriver Dansk Håndbold Forbund i en pressemeddelelse.

- Jane Schumacher tager hjem i dag efter træningen, men hun møder ind igen og deltager i samlingen mandag og tirsdag efter Golden League. Vi ved af erfaring, at meget kan ske under tre landskampe, så vi har bedt Jane om at holde sig klar og deltage de sidste træninger før EM-afrejsen, lyder det fra Jan Pytlick,

Landstræneren har endnu ikke truffet den endelige beslutning om, hvilken spiller der får den sidste EM-billet.

Som det ser ud nu, står kampen mellem Jane Schumacher, Anne Mette Hansen fra København Håndbold, Mette Tranborg, SK Aarhus og Lærke Møller fra Team Tvis Holstebro. Kun en af dem kommer med til EM.

Landstræneren vurderer, at venstrefløjen Maria Fisker har brug for hvile og restitution, og hun tager derfor heller ikke med til kampene i Norge.

- Hun er meget slidt og trænger til at restituere og lade op, inden det går løs ved EM. Hun er fortsat en del af EM-truppen, fastslår Jan Pytlick, mens Viborg-spilleren naturligvis er ked af situationen.

- Når vi i lederteamet har truffet en beslutning om at lade Maria Fisker blive hjemme fra Norge, så er det, fordi hun er meget slidt og trænger til at restituere og lade op, inden det går løs ved EM. Hun er fortsat en del af EM-truppen, fastslår Jan Pytlick, mens Viborg-spilleren er ked af situationen.

Maria Fisker slår dog fast, at hun godt kan se det fornuftige i trænerteamets beslutning.

Danmarks program ved Golden League ser således ud:

Torsdag, 27. november i Arena Larvik:

21:40 Norge - Danmark

Fredag, 28. november i Arena Larvik:

17:00 Danmark - Serbien

Søndag, 30. november i Oslo Spektrum:

18:30 Frankrig - Danmark