Savner du en kænguru: Er på springtur ved Randers

En kænguru er set strejfende rundt ved en gård i landsbyen Gimming nær Randers

Opdatering: Ejeren har henvendt sig til TV2 ØSTJYLLAND og fortæller, at kænguruen er fanget igen. 

LÆS MERE OM JAGTEN PÅ DYRET I ARTIKLEN HER.

Der ventede gårdejer Jens Høgh noget af et særsyn, da han i formiddags skulle have fat i sin trailer ved gården på Vestrupvej i Gimming nord for Randers. Lige bag traileren stod nemlig et dyr, han i første omgang troede, var en stor kat. Men der var tale om en kænguru.

- Jeg kunne ikke få ind i hovedet, hvad det var. Men skyndte mig at tage et billede af dyret. Jeg har spurgt i forskellige grupper på Facebook, om nogen mangler den, men ingen har henvendt sig, siger Jens Høgh til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Dens tandsæt er bygget til en bestemt type føde, som vi ikke har meget af i Danmark om vinteren. Og den risikerer desuden at få frostskader på ørene

Jesper Stagegård, Ree Park

Kænguruen lever hovedsageligt frit i naturen i Australien. I Danmark holder flere dem dog som kæledyr, og det er med stor sandsynlighed sådan en, der er sluppet løs.

- Jeg ved ikke, hvor kænguruen er nu, men den gemmer sig formentlig et sted på min grund. Hvis jeg ser den igen,  kontakter jeg myndighederne, siger Jens Høgh.

Men kænguruen kan faktisk klare sig selv, hvis ikke det bliver en hård vinter. Men der venter den intet luksusliv.

- Desværre kan den overleve, og det er vi ikke interesseret i, fordi den er en invasiv art, og er ikke hjemmehørende i Danmark. Rent dyrevelfærdsmæssigt er det også skidt for kænguruen, fordi dens tandsæt er bygget til en bestemt type føde, som vi ikke har meget af i Danmark om vinteren. Og den risikerer desuden at få frostskader på ørene, siger direktør i Ree Park, Jesper Stagegård, til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge ham er der med al sandsynlighed tale om en af de tre mest udbredte kænguru-arter, der holdes som kæledyr. Nemlig den brunhalsede, Darma eller Bennetts.

I juli blev en sjælden næsehornsbaby født i Ree Park i Ebeltoft. 

- Under normale omstændigheder hører den ikke til i den danske natur, men flere steder i Europa og også her er flere af arten pludselig dukket op i skovområder.

Jesper Stagegård fortæller, at en del danskere holder wallabyen som et kæledyr, og denne ved Randers er formentlig undsluppet fra en indhegning et sted i nærheden.

et år m corona

Et år med corona: Sådan har smitten udviklet sig i Østjylland

baby

play Nybagte forældre snubler i mødet med virkeligheden

20_percent

play VIDEO: Kæmpekran løfter 130 ton tag på plads

Faste vaccinationssteder på vej

play Region Midtjylland er begyndt på hjemmevaccination

_DSC0615

Lig fundet i Brabrand Sø: Identificeret som forsvundet kvinde

Munkholm afsnit 1 DIGI

play Serie: Tidligere zoo-ejer slipper ikke helt sit livsværk endnu