Særlig politienhed bekræfter: Efterforsker CPR-svindel - anmeldelser strømmer ind

Sagen om forsøg på svindel med en større gruppe bioanalytikeres CPR-numre efterforskes af særlig politienhed, som bekræfter at de har modtaget et større antal anmeldelser de seneste uger.

Mandag kom det frem, at mindst 62 bioanalytikere landet over er blevet forsøgt svindlet ved at få misbrugt deres CPR-numre.

Blandt andet har flere bioanalytikere ansat på regionshospitalet i Randers oplevet svindelforsøget, hvor ukendte gerningsmænd forsøger at oprette konti hos spiltjenesten bet365. 

Det er dog ikke, så vidt TV2 ØSTJYLLAND er bekendt med, lykkedes, for svindlen er blevet opdaget, da en bekræftelsesmail eller et -brev er blevet sendt til CPR-nummerets retmæssige ejer, som derfor har opdaget svindelforsøget.

Sagerne om svindelforsøgene mod bioanalytikere kender man også til hos National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), en særlig enhed i dansk politi, som blandt andet leder efter fællestræk i anmeldelser af denne type.

- NSK er bekendt med, at en specifik gruppe af forurettede aktuelt anmelder sager til politiet angående forsøg på misbrug af deres CPR-numre til oprettelse af betting-konti. NSK kan bekræfte, at vi løbende modtager anmeldelser med relation til sagen.

- NSK kan videre oplyse, at et større antal anmeldelser med relation til sagen er modtaget inden for de seneste to uger, siger NSK i en skriftlig kommentar til TV2 ØSTJYLLAND. 

Ingen forklaring

Selv om det altså ikke umiddelbart er lykkedes svindlerne at spille for bioanalytikerens penge, er det til gengæld lykkedes at skabe bekymring hos de ramte, som nu ved, at ukendte personer med slette hensigter er i besiddelse af deres ticifrede personlige identifikationsnumre.

At det lige præcis er bioanalytikere, som er ramt, kan ingen endnu forklare. I en faglig facebookgruppe begyndte bioanalytikere i sidste uge at gøre hinanden opmærksom på svindelforsøget, og pludselig gik det op for dem, at mange var ramt. Ofrene arbejder både i det private og offentlige.

Bioanalytikernes fagforening, Danske Bioanalytikere, holder øje med sagen, og mandag kunne de oplyse, at de kender til svindelforsøg fra både tidligere i år og fra 2021.

Derfor lyder der også en opfordring fra NSK til, at borgere, der konstaterer, at deres CPR-numre er blevet misbrugt, anmelder det til politiet. Det kan ske her, oplyser NSK.

Den særlige enhed er nu ved at undersøge de mange anmeldelser, som senere bliver sendt til efterforskning i de enkelte politikredse. Konkret hvor mange sager, der efterforskes med relation til bioanalytikere og bet365-svindelforsøget, kan enheden ikke oplyse. 

- Da der er tale om en verserende efterforskning, kan NSK ikke oplyse nærmere, skriver NSK til TV2 ØSTJYLLAND.

Ved du noget om sagen, så kontakt TV2 ØSTJYLLANDs journalist Niels Ettrup Brande på nibr@tv2oj.dk.

Se indslag om svindlen her:

Bioanalytikere over hele landet har den seneste tid været udsat for forsøg på svindel, da ukendte gerningsmænd har forsøgt at oprette spilkonti hos BET365 med deres CPR-numre.