Særlig invitation delt ud: Gratis entré til regnskoven

Randers Regnskov har valgt at give folkeskoler og børnehaver i kommunen gratis adgang i uge 46 og 47

Turistattraktionen Randers Regnskov vil gerne have endnu flere børn og unge til at besøge kuplerne. Derfor har de givet folkeskoler og børnehaver i Randers Kommune gratis entré i to uger.

Tre medarbejdere har simpelthen været rundt med invitationer til institutionerne, og så er der ellers fri adgang i uge 46 og 47.

- Vi har valgt at give denne mulighed for at sprede budskabet om Randers Regnskov. Vi vil gerne formidle natur og gode oplevelser. Her har vi muligheden for at gøre en forskel og give en meget stor gruppe af unge mennesker en oplevelse ud over det sædvanlige uden nogle omkostninger for dem, siger salg og marketingchef i regnskoven, Morten Mikkelsen, i en pressemeddelelse.

- Vi vil gerne vise, at Randers Regnskov er meget tæt på dem, og at vi i mange uddannelsesmæssige sammenhænge er et godt supplement til undervisningen, ikke mindst i kraft af vores skoletjeneste, hvor vi allerede underviser mange elever fra hele landet, lyder det videre fra ham.

Klar til travle uger

Tilbuddet er ifølge regnskoven selv blevet rigtig godt modtaget ude på skolerne og i børnehaverne, om end flere har været skeptiske omkring, om det virkelig kunne være rigtigt med fri entré.

quote Jeg kan kun sige, at det er helt korrekt, at Randers Regnskov inviterer, og vi håber, at der kommer mange ned og ser vores fantastiske sted.

Henrik Herold, direktør Randers Regnskov

- Jeg kan kun sige, at det er helt korrekt, at Randers Regnskov inviterer, og vi håber, at der kommer mange ned og ser vores fantastiske sted, lyder det fra direktør Henrik Herold.

Han og personalet ser nu frem til nogle travle uger, hvor der med meget stor sandsynlighed kommer en del flere besøgende end normalt.

Frækt tyveri ved højlys dag

I sidste weekend havde regnskoven dog besøg af en eller flere, de helst ikke ser kommer igen. 

Søndag midt i åbningstiden blev der nemlig stjålet tre meget sjældne burmesiske stjerneskildpadder fra Randers Regnskov. Siden har tyveriet fået massiv omtale i alverdens medier, og det har fået borgerne til tasterne.

Mellem 75-100 henvendelser har regnskoven fået fra folk, der mener at have afgørende nyt i sagen. Desværre har ingen ramt plet endnu.

- Bare på min private profil har jeg fået 30 tip, og derudover har regnskoven vel fået omkring det dobbelte på sin. Mange har set samme art sat til salg i Tyskland, men der er ikke tale om de stjålne skildpadder, slog dyrepasser i Randers Regnskov, Kristian Sørensen, fast over for TV2 ØSTJYLLAND tidligere på ugen.

Del af avlsprojekt

- Sælgerne i Tyskland har de rette certifikater og opdrætspapirer på skildpadderne, så tilladelserne er i orden, sagde han.

quote Det er forfærdeligt. De er ufatteligt sjældne. Myndighederne har givet os tillid til, at vi kunne få projektet med skildpadderne op at køre og måske opdrætte dem.

Kristian Sørensen, dyrepasser i mandags

I alt har Randers Regnskov indtil i søndags haft otte burmesiske stjerneskildpadder, som flyttede ind for få måneder siden, som en del af et avlsprojekt.

- Det er forfærdeligt. De er ufatteligt sjældne. Myndighederne har givet os tillid til, at vi kunne få projektet med skildpadderne op at køre og måske opdrætte dem, sagde Kristian Sørensen fra Randers Regnskov mandag til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Her kan du se mere om tyveriet fra Randers Regnskov. De stjålne skildpadder har fået massiv medieomtale, og dyrepasser Kristian Sørensen er overbevist om, at de er umulige at afsætte i Danmark, fordi alle med krybdyr har hørt om sagen.
Untitled design (17)

play Sportschef er stolt af Sara Slott: - Den perfekte idrætsudøver!

3efa438d-ecd6-4e06-9370-231aedf766d9

Gode chancer for sol tirsdag

Untitled design (16)

Tusinder af ledige vaccinetider bekymrer: - Det er alarmerende

Endelave ø færge

Nu kommer der nye gratis færgeruter: Her kan du få gratis billetter

20210802-141713-L-1920x1079we

play Knust Sara Slott: Det var det værst tænkelige

20210212-151026-7-1920x1079we

Flere end 100.000 ledige tider til vaccination

Dagens mest læste