Sådan bliver Black Friday anderledes i år

Butikkerne i Østjylland er klar til Black Friday. I år er tilbudsdagen dog tilsat både ekstra håndsprit og fortsat fokus på god afstand.

Den helt store forbrugsfest Black Friday rammer østjyderne nu på fredag. En dag, der ifølge Kasper Jeffris, bestyrelsesformand for Randers Cityforening og medejer af Butik Marcus i Randers, er en meget vigtig dag for butikkerne.

- Det er ubetinget den største handelsdag på året, siger han.

I 2020 stod Black Friday i coronaens tegn, og rigtig meget af handlen var flyttet til netbutikkerne. Men i år ser det ud til, at de fysiske butikker er med igen.

- Sidste år var tendensen, at salget i ugen op til var højere end på selve fredagen. Og det var rigtig godt i forhold til det smittetryk, der var der, siger Kasper Jeffris til TV2 ØSTJYLLAND.

Selvom smittettallet stiger for tiden, og de globale problemer med forsyningskæder har luret i baggrunden, så tror butikkerne i Randers på en succesfuld Black Friday i år.

- Jeg tror, at vi er noget bedre stillet i de fysiske butikker i år. Folk er vaccinerede, og de er generelt gode til at holde lidt afstand, siger bestyrelsesformanden for Randers Cityforening. 

Black Fridays oprindelse

Randers Storcenter er forberedt

I Randers Storcenter har de lagt en plan med ekstra tiltag for at undgå smittespredning på Black Friday, så kunderne trygt kan køre dankortet igennem.

- Vi har jo tællere på dørene, så vi kan se, hvor mange der kommer ind. Og vi stopper altså med at lukke folk ind noget før maks. Og vi har mundbindene og spritten klar. Og vi vil spritte af hele tiden. Og vi vil også holde afstand hele tiden, forklarer bestyrelsesformand i Randers Storcenter, Henrik Ibsen.

Man skal som handlende heller ikke være bange for at få en bid mad på årets største shoppedag, hvis man vælger at shoppe i Randers Storcenter.

- Vi har hygiejnen i fokus. Så det er både med afspritning, håndsprit og tjek af coronapas, siger Mark Vilhelmsen, indehaver af Restaurant Nok og Armlænet i Randers Storcenter, til TV2 ØSTJYLLAND.

Og når alle forbehold omkring corona er taget, så ser Mark Vilhelmsen frem til en travl og god dag med masser af spisende gæster.

- Vi håber bare, at det bliver en god dag med masser af glade kunder. Og så glæder vi os til at kunne tage imod folk og give dem en god oplevelse, siger han.