S-formand: Vi ser fremad

Maner rygter om splittelse i gruppen til jorden og lægger omkonstitueringssnak på hylden

04:36

1 af 2

Der er fred og fælles opbakning til borgmesterkandidat Torben Hansen i den socialdemokratiske byrådsgruppe i Randers, lyder det fra gruppeformand Leif Gade.

Den socialdemokratiske byrådsgruppe i Randers var torsdag aften samlet til et tre timer langt krisemøde i kølvandet på den seneste tids rygter om splittelse i gruppen i forhold til en eventuel ny konstitueringsaftale.

Se også: Våbenhvile i Randers

Den seneste uges rygter er gået på, at Socialdemokraterne, Venstre og Dansk Folkeparti ville forsøge at indgå en ny aftale og dermed sætte byrådets mindre partiet som for eksempel Konservative Folkeparti og Beboerlisten uden for indflydelse.

Den tidligere borgmester Henning Jensen Nyhuus skulle være for en ny aftale, mens folketingsmedlem og kommende borgmesterkandidat Torben Hansen skulle være imod.

Se også: Fløjkrig i Randers

Ifølge Leif Gade er planerne om omkonstituering nu lagt på hylden, efter at Venstre har gjort det samme:

- Vi har set, at Venstre lægger den død nu her, og det tager vi til efterretning, og nu mener vi, det er tid til at se fremad, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han maner også rygterne om eventuel støtte til Henning Jensen Nyhuus som ny borgmesterkandidat til jorden:

- Det har aldrig været på tale at underminere Torben Hansen. Torben Hansen er vores borgmesterkandidat, og det er gruppens ti medlemmer helt enige i, siger han.

Hør Leif Gade fortælle mere om gårsdagens møde og de beslutninger, der blev truffet på det, i videoen øverst på siden.