S-formand: Der var en mulighed

S kunne have sikret sig borgmesterposten

01:54

1 af 2

Socialdemokraterne i Randers kunne have sikret sig borgmesterposten under nattens forhandlinger. Socialdemokraternes hjemvendte folketingsmedlem Torben Hansen blev, ifølge Velfærdslisten, tilbudt borgmesterposten, hvis borgmester Henning Nyhuus ville trække sig.

- Det er rigtigt, at der kunne være en mulighed. Men det der var interessant for os var, hvad skulle det politiske indhold være og hvordan skulle det økonomiske grundlag være - og det har vi ikke fået, siger Formand for Socialdemokraterne i Randers, Henrik Gottlieb Hansen, til TV 2 | ØSTJYLLAND i et direkte interview.

Se: Soc.dem brød sammen

I stedet sikrede Venstre sig et flertal på 20 mandater med støtte fra Konservative, Beboerlisten, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Velfærdslisten. Et flertal, som peger på Claus Omann Jensen som ny borgmester.

Det forlyder, at natten bød på kaotiske forhandlinger, og at Henning Jensen Nyhuus forlod lokalet. Er han stadig den rette til at stå i spidsen for Socialdemokraterne i Randers?

- Henning Jensen Nyhuus var vores borgmesterkandidat og er vores borgmesterkandidat og spidskandidat. Jeg kan ikke nikke genkendende til, at han skulle have forladt lokalet, afslutter Henrik Gottlieb Hansen.

Hør hele interviewet med Henrik Gottlieb Hansen i klippet ovenfor, og følg den politiske situation i Randers i dagens nyheder på TV 2 | ØSTJYLLAND.