Rumænsk bistro skidt fra start: Får bøde og sur smiley for at opbevare kød alt for varmt

Ejerne skal betale en bøde på 5.000 kroner for at opbevare kødet til sandwich og paninis for varmt.

Blot fem måneder efter, at den rumænske bistro 'Matei's Bistro' på Østervold 19 i Randers er åbnet, får den nu en bøde og sur smiley fra Fødevarestyrelsen. 

Det fremgår i en kontrolrapport, som Fødevarestyrelsen har udgivet i denne måned. 

På styrelsen første kontrolbesøg i butikken den 14. april har de nemlig konstateret, at ejerne har opbevaret kød til rumænsk-inspirerede bagels og paninis alt for varmt. 

- I virksomhedens displaykøler, hvori der opbevares sandwich med kylling og laks er der målt for høje temperaturer. Omgivelsestemperaturen er målt til hhv. 14,4 grader og 14,8 grader. Der er desuden fortaget temperaturmålinger i sandwich med kylling som viste temperaturer på hhv. 11,4 grader og 11,7 grader skriver Fødevarestyrelsen i rapporten.

Havde selv lige spist to sandwich 

Cristina Neculita, der sammen med sin mand ejer bistroen, fortæller, at det kom som et chok, da Fødevarestyrelsen kunne fortælle, at temperaturerne var for høje. 

Normalt må der nemlig højst være 5 grader i køleskabe, og det troede de også var tilfældet hos dem. Cristina Neculita havde selv netop spist to sandwichs uden at bemærke noget. Det fortæller hun til TV2 ØSTJYLLAND. 

- Jeg havde selv spist to sandwich, og de var okay og ikke varme. 

- Jeg ved ikke, hvad der var galt den dag, for vi målte temperaturen, da vi mødte på arbejde om morgenen klokken 8.00, og der var der 5 grader, og vi har et display på køleskabet, hvor der stod, at der var fire grader, siger Cristina Neculita til TV2 ØSTJYLLAND. 

Bistroen ligger her på Østervold i Randers. Cristina Neculita kom til Danmark fra Rumænien for cirka syv år siden. Det er derfra hun har fået inspirationen til den rumænsk-inspirerede bistro.
Bistroen ligger her på Østervold i Randers. Cristina Neculita kom til Danmark fra Rumænien for cirka syv år siden. Det er derfra hun har fået inspirationen til den rumænsk-inspirerede bistro. Foto: Google Street View

Ifølge ejeren kom styrelsen på besøg cirka tre timer senere, og her målte de altså en temperatur, som var mere en dobbelt så høj, som det Cristina Neculita og hendes mand troede. 

Kunne I ikke mærke, at der var for varmt? 

- Nej, det synes jeg ikke, lyder det fra Cristina Neculita. 

Vil købe en ny køler 

Selvom Cristina Neculita er uforstående overfor, hvordan den høje temperatur kunne blive målt, så understreger hun, at de selvfølgelig har i sinde at betale bøden og få rettet op på fejlen, så de forhåbentlig kan få en glad smiley næste gang Fødevarestyrelsen kommer på besøg. 

- Det er meget træls, for vi er lige startet op, og vi har ikke så mange gæster, men selvfølgelig vil jeg betale. 

- Det må være fordi, der er sket en fejl med køleskabet, så vi vil købe en ny køler, siger hun. Jens Peter Hansen

play Håbefuld iværksætter i 'Hestens Hule': Det startede med en fyring

20190522-120532-5-1920x1279we

Overblik: Sådan genåbner Danmark yderligere i dag

motorvej

Uheld skabte kø på motorvej

IMG_0090

Smadrede flasker og brændt legetøj i børnehave: - Det er utrygt

Retten i Horsens

To mænd kendt skyldige i dødsvold i Lunden

IMG_8481-1200px

Efter fejl: Molslaboratoriet bliver igen undersøgt af politiet

Dagens mest læste