Rullende Uni på besøg

Studerende og forskere overtager undervisning

Eleverne på Tradium Handelsgymnasiet i Randers kan se frem til et kig ud i fremtiden den 14. marts. 

Her er den almindelige undervisning nemlig strøget til fordel for undervisning ved studerende og forskere fra Det rullende Universitet.

Det rullende Universitet er et tilbud fra Aarhus Universitet til landets gymnasiale uddannelser med det formål at give gymnasieelever en smagsprøve på den faglighed, man møder på et universitet samt at give dem et indblik i, hvordan det er at studere på universitetet. 

- Der er lagt op til en utrolig spændende dag med en lang række interessante undervisningsforløb om alt fra branding over aktier og obligationer til identitetsdannelse. Mere end 30 forskellige forløb er der på programmet. Vi glæder os, siger uddannelseschef på Tradium Handelsgymnasiet Dorte Wettergreen Mulvad i en pressemeddelelse.

Overtager al undervisning
Projektets andet mål er at give universitetsstuderende erfaring med faglig formidling og undervisning i gymnasiet.

Det rullende Universitets koncept er, at de universitetsstuderende tager ud til gymnasier i hele landet og overtager al undervisningen for en dag.

Et besøg af Det rullende Universitet involverer både klasseundervisning, hvor studerende fra Aarhus Universitet underviser eleverne i et emne fra deres eget studium, samt fællestimeforedrag ved en forsker fra et af landets universiteter.