RS-virus presser børneafdelingen i Randers

Børneafdelingen på regionshospitalet i Randers oplever en overbelægning på op til 200 procent

02:31

1 af 2

Regionshospitalet Randers og Aarhus Universitetshospital oplever lige nu en epidemi af en forkølelsesvirus, som giver slem hoste og vejrtrækningsbesvær hos børn.

På børneafdelingen på Regionshospitalet Randers har der alene i uge syv været 42 patienter igennem om dagen, og halvdelen er smittet af RS-virus. Boomet i antallet af indlæggelser presser børneafdelingen, der oplever en overbelægning på op til 200 procent.

- Heldigvis har vi haft plads i den forstand, at vi har fået børnene og forældrene indlogeret i alle vores rum. Legestuer, venterum og så videre har været optaget, fortæller Bent Windelborg Nielsen, der er ledende overlæge på børneafdelingen på regionshospitalet i Randers, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Der har været en massiv stigning i antallet af patienter på børneafdelingen de seneste to-tre uger - mange flere end normalt - og det giver naturligvis ekstra travlhed for personalet.

Kronprinsessen spredte smil på børneafdeling

Michelle Metling fra Ebeltoft er mor til lille Merle, der er indlagt med slem hoste og vejrtrækningsbesvær, og hun har fået den fornødne hjælp og klager ikke, men hun kan godt mærke, at der er pres på afdelingen.

Hvis man er i tvivl om, hvorvidt ens barn er ramt af RS-Virus, så anbefaler Bent Windelborg Nielsen, at man opsøger sin egen læge.

- I starten vil barnet have hvæsende vejrtrækning, hoste meget og have ondt ved at hoste, og når den "hvæsefase" af sygdommen er overstået, så kommer der nogle dage, hvor man hoster forfærdeligt sejt slim op, fortæller Bent Windelborg Nielsen.

Man kan ikke gøre noget for at forebygge RS-virus.

Klik på ovenstående video for at se hele indslaget fra børneafdelingen i Randers.