Rørende afsked: Folk mindedes afdøde Thomas i Randers

En stor flok mennesker er mødt op for at vise deres opbakning til familien

03:16

Her ses Thomas Stralners familie ved aftenens mindehøjtidelighed.

1 af 4

Et hav af fakler lyser onsdag aften op på havnen i Randers, hvor flere hundrede mennesker er mødt op til en mindehøjtidelighed til ære for den afdøde gymnasieelev, Thomas Stralner.

Sammen går de i fakkeltog på havnekajen for at mindes ham.

Også Thomas Stralners familie er mødt op til mindehøjtidligheden med lys og masser af roser, som de sammen med de øvrige fremmødte vil kaste i vandet det sted, hvor han blev fundet.

Overvældende opbakning til fakkeltog

Undervejs stillede Thomas' far, Michael Stralner, sig op foran fakkelhavet for at takke for hjælpen med at finde hans søn:

- Hjertelig mange tak for, at I kom i dag. Det betyder mere for os end.. Det har jeg slet ikke ord for. Når jeg kigger ud over jer, bliver jeg ærlig talt stolt af, at der findes så mange mennesker med hjertet på det helt rigtige sted, sagde Thomas' far, Michael Stralner, til de fremmødte.

Thomas' far: Vi vil hjælpe med at lede i Aarhus

Thomas Stralner forsvandt under en bytur i Randers midt i januar. Videooptagelser fra havnen fik hurtigt rettet mistanken mod, at han kunne være faldet i bassinet.

I lørdags, den 20. februar, fik familien så vished. Thomas Stralner var faldet i vandet og formentlig druknet.

Flyv lille fugl

Til mindehøjtidligheden blev der spillet en række sange - blandt andet Rasmus Seebachs "Flyv lille fugl":

- Flyv lille fugl ud i verden, når det nu er forbi. Flyv lille fugl, tag mit hjerte. Det jeg egentlig prøver at sige er held og lykke, lyder omkvædet.

I videoen øverst i artiklen kan du se et sammenklip fra aftenens mindehøjtidelighed. Mindehøjtideligheded begyndte kl. 18.15.