Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud på rockeradresser

I en række Bandidos-klubhuse er det frem til den 11. marts forbudt at opholde sig. Det gælder blandt andet i klubhuset på Bogensevej i Randers.

I en række Bandidos-klubhuse er det frem til i hvert fald 11. marts forbudt at opholde sig.

Det gælder adresser flere steder landet, hvor rockerklubbens medlemmer ellers normalt holder til - blandt andet Bandidos’ klubhus på Bogensevej i Randers. 

Årsagen er en stribe opholdsforbud, som er blevet indført på grund af risiko for angreb. Bandidos har en verserende konflikt med NNV-gruppen, og det har allerede ført til flere angreb.

Det fremgår af pressemeddelelser fra Københavns Politi, Østjyllands Politi, Nordsjællands Politi, Københavns Vestegns Politi samt Midt- og Vestsjællands Politi udsendt torsdag.

Forbuddet gælder flere steder i landet 

Adresserne, hvor ingen altså må indfinde sig, ligger i Sydhavnen i København, i Jyderup og Gundsømagle ved Roskilde.

Derudover gælder det den nævnte adresse i Randers, en i Brøndby og tre adresser i henholdsvis Frederiksværk, Hillerød og Helsingør.

I Nordsjælland førte konflikten med de stridende parter blandt andet til en brand natten til tirsdag 26. januar, mener politiet. Branden er et af argumenterne for at forlænge opholdsforbuddene, lyder det fra politidirektør i Nordsjællands Politi Jens-Christian Bülow.

- Det er komplet uacceptabelt, at konflikten har ført til en brandstiftelse, som kunne have resulteret i, at nogen var kommet alvorligt til skade, udtaler han i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Alle, der bor og færdes nær tilholdsstederne, skal føle sig trygge, og det er en af årsagerne til, at der er indført opholdsforbud.

Nabo i Randers føler sig ikke utryg

I slutningen af januar måned talte TV2 ØSTJYLLAND med en af de nærmeste naboerne til klubhuset på Bogensevej i Randers. Hun følte sig dog ikke utryg. Hun mærker nemlig ikke noget til, at de har lokaler i nærområdet. 

- Jeg har aldrig set nogen være samlet med rygmærker deroppe eller noget som helst. 

- Der har altid været tryghed. Jeg har set politiet flere gange, og nogle har fortalt os, at politiet kørte hen forbi klubhuset for at se, og det kom egentlig bag på os, for vi har aldrig set nogen deroppe og heller ikke hørt, at der har været ballade, fortalte Lise Daugaard fra Randers til TV2 ØSTJYLLAND den 29. januar. 

Lise Daugaard bor tæt på det midlertidige lukkede klubhus i Randers.

Hun sætter dog stor pris på, at politiet er opmærksomme på det. 

- Men hvis der er, så er det jo helt fint, at det er lukket, sagde hun til januar. 

Midlertidige forbud kan gøre angrebslysten mindre

Nordsjællands Politi har opsat skilte med information om forbuddet ved de tre tilholdssteder samt sat ekstra låse på indgangene.

Det samme havde Østjyllands Politi, da TV2 ØSTJYLLAND var forbi i januar. 

En overtrædelse af forbuddet udløser som det klare udgangspunkt minimum 60 dages fængsel, men kan straffes med fængsel i op til to år.

Tidligere på måneden har politiinspektør ved Østjyllands Politi Michael Kjeldgaard forklaret de midlertidige forbud med, at det kan gøre angrebslysten mindre.

- Vi mener fortsat, at der er en risiko for, at der som følge af den aktuelle konflikt også kan ske angreb på klubhuset i Randers. Derfor mener vi også, at der er god grund til fortsat at holde huset lukket, da et lukket klubhus alt andet lige vil være et mindre attraktivt angrebsmål, sagde han.

Billedet er fra den 29. januar, hvor politiet var forbi på Bogensevej i Randers, hvor de blandt andet snakkede med nogle af naboerne. Den røde bygning er klubhuset, der er nu er lukket indtil den 11. marts.
Billedet er fra den 29. januar, hvor politiet var forbi på Bogensevej i Randers, hvor de blandt andet snakkede med nogle af naboerne. Den røde bygning er klubhuset, der er nu er lukket indtil den 11. marts.
Clip0001-kopi.MXF.00_57_11_20.Still001

Isabel modtog uønsket penisbillede, men anmeldte det ikke: - Det var for skamfuldt

20201014-131336-A-1920x1277we

Regn, slud og snevejr over Danmark - her er der størst risiko for sne

Storegade Randers

Om halvanden uge åbnes der for udeservering, men restauranter siger nej

80_percent

play Lystbådepladser bliver revet væk

Ikea Skejby Aarhus IKEA

Genåbningsglæde hos IKEA: Håber ikke alle kommer på tirsdag

LINE JENSEN, KUNSTIGE NEGLE

play Line elsker kunstige negle: Former dødsstjernen på din fingerspids