Riis roser Guld-Mads

Er imponeret over den 17-årige gymnasieelev fra Randers

Særligt en dansker har imponeret holdejer Bjarne Riis, som har observeret både juniorklassen og U/23-klassen ved cykel-VM i København de seneste dage.

Den danske juniorverdensmester i enkeltstart Mads Würtz Schmidt fra Randers har en stil, der falder i Saxo Bank-Sungard-bossens smag.

- Juniorrytteren ligner en flot cykelrytter. Han imponerer mig, og potentialet er der. Du bliver ikke juniorverdensmester for ingen ting, siger Bjarne Riis.

Men guldmedaljen, som i øvrigt er den første af guld til en dansk juniordreng i enkeltstart, skal ikke få os til at tro, at der venter ham en fremtid a la Fabian Cancellara.

- Lad ham nu gøre sin skole færdig, og så skal han bare nyde sin medalje. Så må han tage det derfra. Det er for tidligt at spå om.

- Vi har før haft danskere, der har vundet juniorranglisten, og så har de ikke helt nået det niveau, som man havde forventet.  Sådan er branchen, siger Riis.

VM-sølvvinderen i enkeltstart for U/23, Rasmus Quaade, har lidt mere at arbejde med, mener cykelbossen.

- Rasmus Quaade har gjort det flot. Han kører stærkt på en enkeltstart, og jeg kan se, at der absolut er noget at arbejde med.

- Hans position er ikke optimal. Der er i hvert fald noget. Også hans tråd kan gøres bedre, siger Riis. 
Saxo Bank-Sungards holdejer ved ikke, om Quaade også kan blive en god landevejsrytter.

- Der er stadig et stykke vej, for indtil videre er han for tung til at kunne komme ud at køre i det professionelle felt, siger Riis.