Retten i Randers uddeler bøde på 19 millioner kroner

Biler blev hentet fra Tyskland til Danmark, men momsen røg i kriminelles lommer i stedet for statskassen. 29-årig får fængselsstraf og stor bøde.

En bøde på 19,1 millioner kroner og fængsel i to et halvt år. Det er straffen til en 29-årig mand for momssvig af særlig grov karakter.

Ved Retten i Randers erkendte Omer Akbar Raja fredag, at han sammen med flere andre var med til at importere biler fra Tyskland og svindle med momsen på dem.

For i stedet for at betale moms til den danske statskasse, røg millionerne ned i de kriminelles egne lommer gennem en karrusel af forskellige selskaber og konkurser.

Moms blev aldrig afregnet

Bilerne blev fra Tyskland hentet til Danmark, og her blev de faktureret til nu forskellige selskaber. Men selskaberne var kun sat i verden for at kunne fuske med momsen.

Selskaberne købte således bilerne uden moms, men viderefakturerede umiddelbart efter bilerne til samme pris inklusive momsen til den egentlige modtager.

Dermed opstod der såkaldt skyldig salgsmoms på i alt cirka 19 millioner kroner i de ni selskaber. Men den skyldige moms blev aldrig betalt eller afregnet til Skattestyrelsen.

I stedet gik selskaberne konkurs, og statskassen blev snydt.

Ti personer anholdt i Danmark og Tyskland

Ved Retten i Randers lagde dommeren vægt på, at der var tale om "gentagen, systematisk og organiseret momssvig for et meget betydeligt beløb over flere år".

Sagen blev efterforsket i tæt samarbejde mellem Skattestyrelsen og politiets specialenhed Særlig Efterforskning Vest. I en koordineret aktion slog politiet den 9. oktober sidste år til, og ti personer blev anholdt - syv i Danmark og tre i Tyskland.

Flere er tidligere dømt i sagen, mens andre venter på, at få deres sag for retten.

Den 29-årige overvejer, om han vil anke dommen til landsretten.

/ritzau/

Mark Vilhelmsen

play Restauratør i center: Det er mere end almindeligt svært

IMG_6535

Brandvæsen advarer om brandfare i naturområder

boligejere.jpg

Nye byggegrunde vækker bekymring: Der skal flere institutionspladser til, mener borger

Madpakke færdig 1

play Politikere i kovending: Vil ikke tvinge ældre til at vælge bestemt madpakke

blå blink politi politibil patrulje

Mand anholdt: Forsøgte at stjæle stort Porsche-skilt

ulykke horsens20210420_111050

Ramt af lastbil: Kvinde hårdt kvæstet

Dagens mest læste