Rekord i digital indskrivning

90 procent indskriver børnene på nettet

Når børn skal i skole i Randers Kommune, så foregår indskrivningen i dag på internettet via kommunens hjemmeside. Faktisk benytter 90 procent af forældrene sig af den digitale metode.

Ni ud af ti forældre i Randers Kommune sidder ved computeren, når deres børn skal indskrives i skolesystemet.

Fra d. 1. december bliver Randers Kommune digital. Og herunder bliver den digitale skoleindskrivning obligatorisk. Men borgerne i kommunen er allerede godt på vej. Siden sidste års skoleindskrivning er tallet steget fra 80 til 90 procent. Og det er en udvikling, kommunen kan lide.

- Det gør sagsbehandlingen nemmere for os og for borgeren. De skal opleve, at det er lettere, og at de får en bedre og hurtigere service, siger Lone Beltoft Clausen fra Randers Kommune, sekretariatet Børn, Skole og Kultur, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

De er vant til det

Hos Randers Kommune mener man, at forældrene allerede er indsporet. Digitaliseringen kommer ikke som noget nyt.

- Den her målgruppe er jo vant til at bruge nettet og NEMid. de har jo netbank og så videre. Og så er det jo den vej, det går, siger Lone Beltoft Clausen.

Forældrene får stadig tilsendt et skolebrev om, at deres børn/barn er klar til at blive indmeldt. De får også invitationer fra samtlige skoler, så de kan se, hvad de hver især har at tilbyde. 

Selvom Randers Kommune bliver digital, så har de borgere, der ikke har en computer eller ikke ved, hvordan man benytter en, stadig muligheden for at henvende sig personligt og få hjælp den vej. Men indtil videre oplever kommunen positiv respons på udviklingen.

- Det er blevet taget rigtigt godt imod. Vi har gjort det i tre år nu, og vi kan se, at flere og flere bruger nettet nu. Næste år håber vi på, at 95 procent bruger nettet til indskrivninger siger Lone Beltoft Clausen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Allerede nu skal man indskrive sit barn til næste års skolestart. Det kan man på kommunens hjemmeside frem til d. 7. december.

Til august næste år møder 1156 nye elever op i Randers Kommunes skoler - langt de fleste er altså indskrevet på nettet.