Randrusiansk forretningsmand bag opkøb af Shell

Shell har solgt raffinaderiet i Fredericia til Dansk Olieselskab, der i sidste ende drives af Tommy Frank fra Randers

Foto: Arkiv / Scanpix - Richard Sylvestersen

Den danske afdeling af Shell med raffinaderiet i Fredericia som den største aktivitet er blevet opkøbt af Dansk Olieselskab. Det er sammensat af Bahia Capital med den randrusianske direktør Tommy Frank i spidsen.

- Jeg har som direktør i Bahia Capital strikket aftalen sammen og fået skabt et team af dygtige folk i Dansk Olieselskab, som overtager Dansk Shell og skal drive det fremover. Det har været en længere proces, og forhandlingerne med Shell har stået på i to år, fortæller Tommy Frank til tv2oj.dk.

Rent juridisk bliver det først fra 2017, at det nye selskab overtager Shell, og derfor kommer der ingen kortsigtede ændringer. Handlen anslås til at være på 80 millioner dollar svarende til omkring 530 millioner kroner.

Læs også Gevaldigt dyk i røverier mod tankstationer

- Og det bliver så det nye selskab med Lars Clausen som direktør, der skal drive raffinaderiet i fremtiden, siger Tommy Frank.

I spidsen for Dansk Olieselskab står altså adm. direktør Lars Clausen, som har arbejdet 20 år i Shell og tidl. har været adm. direktør for Shell i Danmark.

I marts 2015 offentliggjorte oliegiganten, at de danske tankstationer var solgt til canadiske Alimentation Couche-Tard, der i forvejen havde erhvervet sig de danske Statoil-stationer. Det gule Shell-brand lever dog videre.