Randrusianere får nye cykelstier for 11 millioner

Randrusianske cyklister kan se frem til at komme hurtigere og nemmere frem på cykel

Cyklisterne i Randers får nye cykelstier og parkeringer til den tohjulede.

For 11 millioner kroner cykelstier og cykelprojekter.

Det er, hvad byrødderne i Randers kan love kommunens cyklister efter årets første møde i byrådet.

Pengene skal blandt andet bruges til at lave nye cykelstier og parkeringer til den tohjulede. Der bliver også afsat penge til pumper i det offentlige rum.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi nu kan komme i gang med de mange nye cykelprojekter. Cyklen som transportmiddel er jo både sund og miljøvenlig. Jeg håber derfor, at de nye tiltag vil skubbe flere børn og voksne i sadlen fremover, siger Frank Nørgaard (DF), der er formand for Miljø- og Teknikudvalget i Randers Kommune.

Læs også Cyklister får kritik: Det er dem, der er farligst for mig

De 11 millioner kroner er en kombination af 7,3 millioner kroner fra Randers Byråd og 3,5 millioner kroner fra statens cykelpulje.

Pengene fra byrådet skal fremme cyklismen i kommunen, mens pengene fra staten skal bruges til to konkrete cykelprojekter.

Det ene projekt skal gøre skolevejene mere sikre i Fårup, Harridslev og Spentrup. Det andet projekt handler om at få flere pendlere på to hjul i Randers by. Det skal ikke mindst realiseres ved at etablere en cykelsti på Vestervold.

- Tryghed og sikkerhed har stor betydning for cyklister. Derfor er vi glade for, at have fået midler fra statens cykelpulje, så vi kan etablere en ny cykelsti på Vestervold i Randers, og at skolevejene bliver mere sikre i Fårup, Spentrup og Harridslev med stier og fartdæmpere, siger Frank Nørgaard.

Læs også Kommune jubler: Millioner til cykelstier og hurtigere busser