Randrusianer idømt fire års fængsel i svindelsag

Retten i Odense har efter en langvarig sag afsagt dom i sag mod 45-årig mand fra Randers

Det var her ved Retten i Odense, at den 45-årige mand fra Randers blev dømt. Foto: Google Streetview

Efter en stribe konkurser er en 45-årig mand fra Randers torsdag idømt fængsel i fire år for grov økonomisk kriminalitet.

Dommen er afsagt af Retten i Odense. Den tiltalte var tidligere direktør i autohjælpfirmaet Redningsgruppen.

Anklageskriftet drejer sig om skyldnersvig, bedrageri, mandatsvig og dokumentfalsk.

Der var en risiko for tab på mindst 50 millioner kroner, og heraf var der ifølge retten et "konkretiseret berigelseskriminalitet" for mindst 32 millioner kroner.

Læs også Hackere på rov: Højsæson for direktørsvindel

Under sagen har den 45-årige Henrik Kalmer nægtet sig skyldig. Svindlen foregik i 13 forskellige firmaer, som alle er gået ned, skriver fyens.dk.

Domsmandsretten har fundet Henrik Kalmer skyldig i samtlige forhold med enkelte modifikationer, oplyser specialanklager Marianne Birck til fyens.dk. Lovovertrædelserne er begået mellem 2010 og 2014.

Tidligere straffet for økonomisk kriminalitet

Retten afviser at gøre straffen helt eller delvist betinget. Det begrundes blandt andet med, at Kalmer tidligere er straffet for økonomisk kriminalitet, og at forholdene er begået systematisk over længere tid.

Læs også 70-årig kvinde løj om røveri: Sigtet for forsikrings-svindel

Det var tilbage i oktober sidste år, at retssagen blev indledt, og derefter har der været en serie retsmøder i den sene vinter og i foråret.

Undervejs udeblev den tiltalte nogle gange på grund af rygsmerter.

Det gjaldt således et retsmøde 26. oktober, men et opslag på Facebook afslørede, at han samme dag stod midt på en ishockeybane i Göteborg sammen med den klub, hvor han var ansat som elitechef, har TV2 Fyn tidligere rapporteret.

Meningen med selskabet Redningsgruppen var at tage konkurrencen op med Falck og Dansk Autohjælp, men forsøget mislykkedes, da selskabet gik konkur