Randers under vand

Flere centrale trafikpunkter er afspærret fredag aften

01:34 Luk video

Dagen igennem har der været oversvømmelse ved Randers Havn og flere veje er lukket af ved Toldboldgade.

Ved 18-tiden var vandstanden 1,56 meter over normalen, og det er sandsynligvis det, der har givet hårdt pres på byens kloaker og give oversvømmelse andre steder.

- Det der sker lige nu er at rigtig store vandmasser skal tilbage ud af fjorden, og i den forbindelse bliver det trykket op i vores kloaksystemer som i kan se skaber de problemer her, siger Kenneth Andersen fra Vej & Trafik i Randers Kommune til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Vandet har trukket sig tilbage

Også uden for Randers Midtby kæmpes der med vandmasserne. I Uggelhuse har frivillige fra beredskabet i løbet af eftermiddagen lagt sandsække ud. Det er sket for at oversvømmelse fra 3-4 veje ikke skullle brede sig til private beboelsesejendomme.

I Udbyhøj og Mellerup er havneområderne også hårdt presset af vandmasserne.

Først omkring midnat forventes vandstanden at falde i midtbyen af Randers.

Se: Først storm - nu vand

- Vi har sat skilte op, der advarer mod, at der kan være problemer med at komme igennem hernede, og at man skal køre forsigtigt. Lige nu er vandstanden 1,5 meter over å-vandstanden, og prognosen siger, at vandstanden omkring kl. 24.00 vil være en meter over normal vandstand, siger Kenneth Andersen fra Vej & Trafik i Randers Kommune til TV 2 | ØSTJYLLAND.