Randers' skoledirektør siger op: Vender hjem til Favrskov

Efter mindre end to års ansættelse siger Hans Minor Vedel farvel til Randers Kommune og jobbet som skoledirektør. Han vender tilbage til Favrskov

De seneste år har en række kommunale topchefer forladt Randers.

Tirsdag kan der skrives endnu et navn på listen.

Skoledirektør Hans Minor Vedel har efter knap to års ansættelse sagt op for at vende tilbage til Favrskov, hvor han tidligere har været direktør i flere omgange.

quote Jeg vil betegne det som en gave at blive en del af et hold bestående af politikere, ledere, medarbejdere, borgere og virksomheder, som sammen arbejder for at skabe den positive udvikling.

Hans Minor Vedel, direktør i Randers Kommune, om sit nye job i Favrskov

Der har tidligere været historier om, hvordan kommunale chefer har forladt Randers på grund af det giftige klima, der har præget Randers Byråd gennem flere år.

Netop skoleområdet, som Hans Minor Vedel er øverste chef for, har været et politisk sprængfarligt område, hvor debatten om kommunens skolestruktur har splittet. 

Hans Minor Vedel afviser, at hans farvel har noget at gøre med det politiske klima i Randers.

- Det har det på ingen måde. Jeg skifter, fordi Favrskov har et helt særligt sted i mit hjerte. Jeg kender Favrskovs DNA, siger Hans Minor Vedel til TV2 ØSTJYLLAND. 

Før jobbet i Randers var han direktør for Børn og Skole i Favrskov Kommune.

Da Favrskov Kommune blev dannet i sin tid, var Hans Minor Vedel leder af sammenlægningssekretariatet. Han blev efterfølgende borger- og personaledirektør i Favrskov. Siden blev han direktør for Teknik og Kultur, ligeledes i Favrskov. 

I 2010 skiftede han fra Favrskov til Aarhus Kommune, inden han vendte tilbage til Favrskov i 2013.

Den 1. juni går turen atter til Favrskov, hvor den 54-årige topembedsmand skal være direktør for Teknik og Kultur.

- Favrskov er en meget attraktiv og veldrevet kommune, og med placeringen midt i det østjyske vækstområde er der nogle unikke udviklingsmuligheder, siger han og tilføjer: 

-Jeg vil betegne det som en gave at blive en del af et hold bestående af politikere, ledere, medarbejdere, borgere og virksomheder, som sammen arbejder for at skabe den positive udvikling.

Claus Omann Jensen (V), borgmester i Randers, ærgrer sig over Hans Minor Vedels farvel.

- Det er med beklagelse, at vi modtager opsigelsen her i Randers, hvor vi vil savne Hans ikke mindst for hans engagement og hans åbne og resultatorienterede ledelsesstil. Det er samtidig en rigtig god nyhed for Favrskov Kommune, og jeg vil ønske Hans stort tillykke, siger han i en pressemeddelelse.

image00007

Tvillinger er i talent-finale med hver sit projekt

hornslet skole

Skole hjemsender 17 lærere og flere klasser efter smitteudbrud

Å

Efter flere års kamp: Ny bro bliver muligvis en realitet

Michael Bang Henriksen

liveblog COVID-19 LIVE: Danskerne ser lige så mange som inden nedlukning i december

Vesterbros Bodega

Bodega må slå dørene op – men ejeren vil ikke med alle reglerne

politi

16-årig fik beslaglagt motorcykel

Dagens mest læste