Randers-politikere i højlydt skænderi om chef-farvel

Venstre og DF peger på et par byrådsmedlemmer i Randers som hovedårsag til, at flere chefer har forladt kommunen på det seneste

Der er koldt i en fryser, men det er intet at regne i forhold til temperaturen i Randers Byråd. 

Nu beskylder det politiske flertal bestående af Venstre og Dansk Folkeparti navngivne byrådsmedlemmer for at bære hovedansvaret for, at flere topembedsmænd har forladt kommunen de seneste år. 

Senest er det kommunens øverste administrative chef, kommunaldirektør Hans Nikolaisen, der for et par uger siden meddelte sin afgang af "private grunde".  

Borgmesterpartiet Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Kristendemokraterne har på den baggrund udsendt en pressemeddelelse, hvor de peger på grunden til den livlige svingdørsaktivitet på Laksetorvet.  

- Årsagerne til de mange opsigelser skal med stor sandsynlighed findes i de beskyldninger, der igennem årene har været rettet mod topembedsmænd/kvinde i forvaltningen - blandt andet for at lyve, komme med halve løgne og talen udenom m.m. Og senest på et byrådsmøde, hvor kommunaldirektøren stod for skud, hvor der blev stillet spørgsmålstegn ved dennes loyalitet overfor borgmesteren, skriver partierne.

quote Der er et ekstremt dårligt og giftigt samarbejdsklima i Randers Byråd

Kasper Fuhr Christensen, Velfærdslisten

Frank Nørgaard, Dansk Folkepartis grupperformand, uddyber kritikken over for TV 2 I ØSTJYLLAND.

Han peger på, at det især er Beboerlistens Bjarne Overmark og Velfærdslistens Kasper Fuhr Christensen, der giver ballade.

- De to forpester hele samarbejdsklimaet med deres utallige spørgsmål om mere eller mindre relevante ting, siger Frank Nørgaard.

Han peger på, at de to politikeres fremgangsmåde skaber frygt blandt chefer og medarbejdere for at blive hængt ud.

Anders Buhl-Christensen, Venstres gruppeformand, er enig. Han mener, at Radikale og Konservative er medårsag til det dårlige klima i Randers Byråd.

- Det sætter dybe spor i forvaltningen. Folk bliver angrebet uden mulighed for at kunne forsvare sig, siger han.

TV 2 I ØSTJYLLAND har forgæves forsøgt at få fat i kommunaldirektør Hans Nikolaisen for at høre årsagen til hans afgang.

Anders Buhl-Christensen mener, at det dårlige klima i byrådet er en væsentlig årsag til kommunaldirektørens farvel:

- Der er ingen tvivl om, at det er en del af baggrunden for hans ønske om at fratræde.

Velfærdslistens Kasper Fuhr Christensen afviser kritikken. Han opfordrer Venstre og Dansk Folkeparti til at kigge indad.

- Deres kritik er meget langt ude. Det er dem, der forgifter klimaet i byrådet, siger Kasper Fuhr Christensen til TV 2 I ØSTJYLLAND.

Han henviser til, hvordan Venstre og Dansk Folkeparti gennemførte en omkonstituering i byrådet tidligere i valgperioden. Det betød, at flere formænd for byrådets stående udvalg blev væltet.

- Ved den lejlighed kappede de hovederne af os, siger Kasper Fuhr Christensen og peger desuden på, at Venstre og Dansk Folkeparti med snævrest mulige flertal netop har indgået en aftale om næste års kommunale økonomi i Randers.

TV 2 I ØSTJYLLAND har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Bjarne Overmark.

COVID-19 corona test forum horsens

Østjysk kommune har højeste incidens i Danmark

Simon Grimstrup

Mulig ny verdensrekord: Løb i mere end ti timer op og ned ad Silkeborg-bakke

Unknown

Brand tæt ved nyrenoveret kulturhus

Skærmbillede 2021-05-15 kl. 11.30.13

Trist majvejr fortsætter så langt øjet rækker

_DSC0162

Gellerup-demonstration endte uden sigtelser

IMG_0209

play VIDEO: Kom med på jagt efter forsvundet anker

Dagens mest læste