Randers Kommune rydder op i affaldssvineri

Gummi, dåser og plastik havnede på mark ved Linde. Randers Kommune beklager og rydder op efter hård kritik.

Genrefoto.

Randers Kommune tager nu konsekvensen af, at flere tusinde tons kompost er havnet på en mark nord for byen, selv om den indeholdt affald fra kommunens affaldsterminal.

TV 2 | ØSTJYLLAND fortalte om sagen søndag aften, og i går, mandag, gik Danmarks Naturfredningsforening ind i sagen. Samtidig satte Randers Kommune gang i en undersøgelse, der skulle kortlægge problemets omfang.

- Vi beklager meget, at der i den kompost, der er levet til nogle af landmændene, har været relativt mange fremmedelementer, f.eks. plastic. Der er tale om kompost bestående af haveaffald i form af blandt andet grenaffald med mere. Det stammer fra haveaffald, som private og andre har leveret til vores genbrugsplads, forklarer direktør for Miljø og Teknik i Randers Kommune Pernille Blach Hansen i en pressemeddelelse.

Pernille Blach Hansen understreger, at Randers Kommune tager ansvaret på sig med at få ryddet op.

- Vi har i dag taget prøver fra kompostbunken hos landmanden i Linde, og vi vil efterfølgende fjerne bunken. Når analyserne af prøverne er færdige om cirka tre uger, vil vi tage stilling til sagens videre forløb.

Se mere i tirsdagens nyhedsudsendelse klokken 19.30 på TV 2 | ØSTJYLLAND.