Randers klar til at skyde råger

Beboere er trætte af støj fra rågekolonier

Foto: Colourbox

Onsdag kunne brugerne af tv2oj.dk nyde en video af en stor rågeflok, der fløl til vejrs i nærheden af landsbyen Albæk øst for Randers.

Se: Sort sol med råger

Det er dog ikke alle, der er vilde med skræppende råger i deres lokalområde.

Gennem flere år har beboere i Haslund, Romalt og Paderup ifølge Randers Kommune været generet af støjen fra den forhadte fugl. Derfor har kommunen søgt Naturstyrelsen om tilladelse til på forsøgsbasis at skyde en del af rågerne ned.

Kommunen har netop fået tilladelse til dræbe rågerne.

Naturstyrelsen og Østjyllands Politi har godkendt, at der kan benyttes traditionelle krudtdrevne haglgeværer. Derfor kan naboerne til kolonierne forvente enkelte skud ved kolonierne i perioden frem til og med maj måned.

Se: En plage fra himlen

Naturstyrelsen har også givet tilladelse, at der kan skydes både før solopgang og efter solnedgang, når rågerene ofte er aktive i kolonierne.

Naturvejleder og vildtbiolog i Randers Kommune Lars Maagaard forventer dog ikke, at der vil blive afgivet mange skud.

- Vi forventer, at indsatsen primært vil have en skræmmende effekt på rågerne for at etablere sig som ynglende i de pågældende kolonier. Når der et skudt en eller to gange ved rågekolonierne, vil alene jægernes tilstedeværelse skræmme rågerne væk, siger han i en pressemeddelelse.

Ifølge Lars Maagaard vil fuglene måske helt undlade at yngle eller forsøge at yngle et andet sted.