Randers’ ikoniske krukke kommer tilbage på plads

Mogens Møllers krukke kommer senere på året tilbage ved Gudenåen efter to års fravær

Foto: Randers Kommune

Randers har gennem mere end 20 år haft et kendetegn ved Gudeåen i form af Mogens Møllers krukke. I de seneste to år har den dog været fraværende – det laves der om på nu.

Krukken kommer nemlig tilbage senere på året. Siden august 2014 har dens plads været overtaget af Sven Dalsgaard-skulpturen ’Pigen i Gudenåen’, der markerede 100-året for kunstnerens fødsel.

Læs også Tillykke og undskyld, Sven

Imens har krukken så været under renovering. Vind og vejr har taget hårdt på dens beklædning af bladguld. Nu får krukken en ny patina.

- Randers Kommunes Kunstfond har været i dialog med kunstneren, Mogens Møller, for sammen at finde den bedst mulige måde at restaurere krukken på. Den slibes ned til sin kobbergrund og patineres. Det betyder, at den vil fremstå som en kobbervase først i brunlige toner, der forventes gradvist at få de kobbergrønne farver. Men den vil stå afrenset og elegant med sin langstrakte silhuet. Og vi håber, at vi igen kan se den på sin plads lige inden jul, siger Helga Hjerrild, der er sekretær for Randers Kommunes Kunstfond.

Hvor Sven Dalsgaard-skulpturen ’Pigen i Gudenåen’ så nu skal hen, vides endnu ikke.