Randers HK fik DM-revanche

Håndboldkvinderne fra Randers HK fik revanche for sidste sæsons finale-nederlag

Foto: Hans Carstens

Randers HK har fået en perfekt åbning i Dame Håndbold Ligaen.

Onsdag aften besejrede de danske vicemestre på hjemmebane de forsvarende mestre fra FCM Håndbold med 23-19 efter en pauseføring på 14-11.

Det var Randers' fjerde sejr i sæsonens første fire ligakampe. Dermed topper Jan Leslies mandskab landets bedste række, hvor FCM's mesterhold har fået en mere stille start med to sejre og nu to nederlag.

I sidste uge fik FCM bank til en tredje mesterskabsaspirant, Viborg HK, der hjemme slog mesterholdet med hele 38-25.

Uden skadede profiler
Gæsterne var i Randers uden skadede profiler som playmaker Lærke Møller og den svenske storskytte Linnea Torstenson, hvilket var til hjemmeholdets fordel. Randers kom godt nok bagud 0-1, men ellers var værterne stort set foran i hele opgøret.

En anden positiv oplevelse for Randers er klubbens økonomi. På kampdagen meddelte Randers HK, at den forventer et regnskab med et overskud på cirka 500.000 kroner før skat. Ikke en selvfølge i håndboldverdenen.

Til det forventede overskud siger direktør Henrik Mortensen:

- Man kan generelt sige, at sportslig succes bør give sorte tal på bundlinjen, og vi er derfor meget tilfredse med det økonomiske resultat, siger han i en pressemeddelelse.

FCM-kvinderne vandt sidste sæson DM-guldet for første gang i klubbens historie, og triumfen over Randers blev først sikret efter en dramatisk tredje og afgørende finalekamp.

Her sejrede FCM først med 27-26 efter en straffekastkonkurrence.

Randers HK-FCM 23-19 (14-11)

Randers HK: Susan Müller 6, Nina Wörz 4, Anna-Sophie Okkels 3, Camilla Dalby 3, Mie Augustesen 2, Simone Böhme 2, Veronica Cuodradu 2, Sofie Strangholt 1.

Udvisninger: Randers HK 4, FC Midtjylland 4

Tilskuere: 1.605