Randers HH klar til ligapremiere mod DM-vinderne

Onsdag aften møder de nyoprykkere håndboldherrer fra Randers mestrene fra BSV

Foto: Annelene Petersen - Scanpix

Foto: Hans Carstens

Foto: Hans Carstens

1 af 3

Herrernes håndboldliga er blevet et østjysk hold rigere, idet Randers HH for første gang i klubbens forholdsvis korte levetid er at finde i den bedste række. I aften er der premierekamp mod mestrene fra BSV. Cheftræneren forudser en svær, men ikke umulig opgave.

Det er altså lige på og hårdt i første kamp for Randers-herrerne, der har brugt opstarten på at spille nye folk ind, og den nye træner Jesper Holm har forsøgt at sætte sit præg på holdet.

- HHs DNA er at spille tempofyldt, og vi skal også turde spille i et højt tempo i ligaen. Men i perioder skal vi ligeledes være gode til at få længde på angrebene, forklarer Jesper Holm.

I forhold til aftenens opgør mod BSV bliver en af kronjydernes største udfordringer at dirke mestrenes stærke forsvar op.

- De har hvis ikke det bedste så et af de bedste forsvar i ligaen. Derfor er vi nødt til at score en del kontramål for ikke at skulle kæmpe for hver eneste scoring. Samtidig er vi også nødt til at holde dem på en lav score, lyder det fra træneren.

Kan kun overraske
Han medgiver, at det bliver mere eller mindre umuligt for Randers HH at få point med fra opgøret, hvis modstanderen netter over 30 gange. Sådan vil han formentlig tænke om mange af kampene mod de formodede tophold i ligaen.

På forhånd er kronjyderne af mange eksperter spået en utrolig svær sæson, og holdet tippes til at rykke ud igen.

- Eksperterne kigger på tidl. sæsoner, hvor oprykkerne har haft det svært, så det er risikofrit og nemt at sige, at vi og Tønder rykker ned. Men jeg tror altså ikke, at det går så galt, siger Jesper Holm.

Læs også Ny mand i målet hos Randers HH

Han er overbevist om, at det er de færreste håndboldkyndige, som ved en masse om Randers HH.

- De har svært ved vide, hvor vi står. Vi har en del nye ubeskrevne blade på holdet eksempelvis fra Norge, Island og Holland, fortæller han.

Samtidig pointerer Jesper Holm, at det er kollektivet, der skal løfte Randers-herrerne, og så er det profiler som Kasper Bonnesen, Lars Skaarup og Simen Strømberg, han sætter sin lid til.

Aftenens opgør fløjtes i gang kl. 19.30 i Arena Randers.