Randers helt snydt for østjysk babyboom

I Randers forstår man ikke, hvor alle børnene bliver af

Der er lagt op til en travl sommer på fødegangene i Østjylland. En stor stigning i antallet af ventede sommerfødsler er på tapetet, og det sender flere af regionens hospitaler på overarbejde.

Men sådan er det ikke i Randers.

- Vi ser ikke det samme, som de andre har set. Vi har altid travlt i juli og august, men de tal vi har nu, ser ud til at ligne de senere års med få fødslers afvigelse, siger Mette Kryger, vicechefjordemoder på Regionshospitalet i Randers.

Så når de eksempelvis på Aarhus Universitetshospital har lavet en decideret beredskabsplan, har det ikke været nødvendigt i Randers.

- Vi har helt normalt beredskab, der kan tage sommerens kvaler. Vi er klar til at modtage, hvis boomet kommer, men der kommer jo ikke nogen ud af det blå, siger Mette Kryger.

Faktisk lignede det i begyndelsen, at Randers ville være med på den generelle tendens, men det viste sig ikke at være tilfældet.

- Da vi startede med at tælle op, så det ud som om, at tallet var højere, men det viste sig ved nærmere optælling, at det ikke var tilfældet, siger Mette Kryger.

På Facebook har Hospitalet da også været ude og opfordre Randrusianerne til ikke at vente for længe med at få børn. Se det opslag herunder.