Randers-forældre: Umenneskelige forhold, der ødelægger familier

Forældre til børn med handicap i Randers Kommune fortæller om rod og umenneskelige forhold i afdelingen, der netop har fået et strakspåbud af tilsyn.

Det ser ikke godt ud på børne- og ungehandicapområdet i Randers Kommune.

Det har kommunen kendt til i mange år, og problemerne har givet et strakspåbud fra Arbejdstilsynet.

Problemerne har blandt andet betydet, at 300 børn ikke har nogen rådgiver, og nu fortæller en lang række forældre, der har henvendt sig til TV2 ØSTJYLLAND, om problemerne.

- Der skal noget mere til, for det her ødelægger familier i Randers Kommune, siger Tineke Koch Nørgaard Olsen, der er mor til et barn med handicap.
- Der skal noget mere til, for det her ødelægger familier i Randers Kommune, siger Tineke Koch Nørgaard Olsen, der er mor til et barn med handicap.

- Det er umenneskelig forhold både for handicapforældrene og for de sagsbehandlere, der sidder derinde, det ved vi godt. De får forhåbentlig noget hjælp nu, men hvad med os? siger Anja Søs Klinge, der er mor til et barn med handicap, til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Det er umenneskelig forhold.

Anja Søs Klinge, der er mor til et barn med handicap

Også Bonnie Hyldahl Nielsen melder sig i koret:

- Vores søn blev diagnosticeret med atypisk autisme for to år siden. I al den tid har der aldrig været ordentlig ro på den afdeling, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Anja Søs Klinge kalder forholdene i afdelingen umenneskelige.
Anja Søs Klinge kalder forholdene i afdelingen umenneskelige.

Ødelægger familier

- Det er simpelthen ikke godt nok. Der skal noget mere til, for det her ødelægger familier i Randers Kommune, siger Tineke Koch Nørgaard Olsen, der er mor til et barn med handicap.

Udvalgsformand for socialudvalget Rosa Lykke Yde (SF) er bevidst om problemerne og enig i kritikken.

- Det, der skal gøres om, er, at der skal skabes et arbejdsrum, hvor man kan nå det, man skal på en dag. Og at man ikke hver eneste dag som medarbejder skal gå hjem med en oplevelse af, at man ikke nåede det, man skulle, siger hun.

Tidligere har Lone Normark også fortalt om sin søn, som er et af de 300 børn uden en rådgiver. 

- Vi bliver et eller andet sted ofre, ligesom personalet bliver ofre. Det er en træls følelse at have. Man er magtesløs. Det bliver man ked af. Og det bliver jeg nu, siger Lone Normark.

Politikerne i Randers Kommune har i årevis vidst, at der var problemer med arbejdsmiljøet i afdelingen for børne og unge handicap. I går kunne vi fortælle, at arbejdstilsynet har givet et strakspåbud til afdelingen, hvor blandt andet mange langtidssygemeldinger betyder, at 300 børn med handicap står uden rådgiver. Det giver panderykker hos politikerne, selvom de har kendt til problemerne.