Randers Festuge aflyst

Bestyrelsen i Randers Festuge vil se på, om der kan laves et alternativt arrangement.

Koncert med Hjalmar i forbindelse med Randers Festuge 2019. Foto: Randers Kommune

Randers Festuge, der består af ni dage med arrangementer og oplevelser, er aflyst.

Det oplyser Randers Kommune i en pressemeddelelse.

Læs også Marie sender sin syvårige søn i skole: - Rigtigt at starte med børnene

Aflysningen sker som en konsekvens af den meddelelse, statsminister Mette Frederiksen (S) er kommet med, om at blandt andre festivaler, store begivenheder og store forsamlinger skal aflyses også i august.

- Jeg tror, at de fleste af os efterhånden trænger til at have kulturoplevelser at se hen til. Men for nu var vi ikke i tvivl om, desværre, at den rette beslutning er at aflyse festugen, siger borgmester i Randers, Torben Hansen (S), i en pressemeddelelse. Koncert med Hjalmar var en af de store oplevelser i Randers Festuge 2019. 

Vil hjælpe medarrangører

Torben Hansen er også formand for Randers Festuges bestyrelse, der har besluttet at mødes igen om kort tid for at vurdere, om der kan laves et alternativt arrangement til Randers Festuge.

Læs også Smukfest aflyses helt: - Det gør ondt langt ind i hjertet

Bestyrelsen har ifølge pressemeddelelsen bedt om, at der skal set nærmere på, om nogle af medarrangørerne allerede er kommet i økonomisk klemme i forbindelse med Randers Festuge.

- Hvis det er tilfældet, vil vi undersøge, om det er muligt at komme aktørerne i møde, siger formand for kulturudvalget i Randers Kommune og medlem af bestyrelsen i Randers Festuge, Louise Høeg.

TV2 ØSTJYLLAND arbejder på at få en kommentar fra borgmester Torben Hansen.