Randers FC-træner vil jagte muligheden for pokalsucces

Rasmus Bertelsen og hans hold har semifinalen inden for rækkevidde, når Silkeborg IF kommer på besøg onsdag aften i DBU Pokalens kvartfinale

01:47

Cheftræner Rasmus Bertelsen mener, at holdet skal gå benhårdt efter den oplevelse det vil være at skulle spille pokalfinale i Parken.

Onsdag aften er der østjysk lokal-pokal-brag på BioNutria Park. Her skal Randers FC og Silkeborg IF kæmpe om en plads i pokalturneringens semifinale.

Hos de randrusianske værter er man stort set forskånet for skader, og cheftræner Rasmus Bertelsen antyder, at der dermed blive spilletid til nogle af de spillere, der ikke har fået mange førsteholdsminutter på det sidste.

- Kampen kommer meget passende med, at vi har nærmest alle mand i truppen klar lige nu. Så med den rigtigt fede konkurrencesituation, vi har, så har jeg også muligheden for at få set nogle spillere, jeg måske ikke ville have set ellers. 

- Uden at det på nogen måde bliver et reservehold, vi sætter ind, så tror jeg, at man vil se et par andre spillere på onsdag, og det kommer meget belejligt for os, siger Rasmus Bertelsen.

En mega oplevelse

Siden Randers FC blev stiftet i 2003 har klubben været i to pokalfinaler. Den første i 2006 blev vundet over Esbjerg, mens vestjyderne fik revanche i 2013, da de to klubber atter stod over for hinanden i den traditionsrige kamp på Kristi Himmelfarts dag.

Nu var jeg selv med i klubben, sidst vi var i finalen. Det var en mega oplevelse at være i Parken, hele byen var nærmest derovre.

Rasmus Bertelsen, cheftræner

- Nu var jeg selv med i klubben, sidst vi var i finalen. Det var en mega oplevelse at være i Parken, hele byen var nærmest derovre. Og så længe man har chancen for at jagte det, så skal man gå hårdt efter det, siger Rasmus Bertelsen.

Forsvarsprofilen Erik Marxen glæder sig til onsdagens kamp i pokalturneringen, som på en måde har givet de trængte kronjyder luft.

Et pusterum

- Vi er nået så langt i den, så den også betyder rigtig meget for os. Særligt med den situation vi er i i Superligaen, og har været i i lang tid, så tror jeg, den har fungeret som et dejligt pusterum for os, siger Erik Marxen.

02:30

Her fortæller Erik Marxen, hvad pokalturneringen betyder for spillerne.

Luk video

-  Nu har det vendt en smule i de seneste to kampe, så nu skal vi også i et eller andet omfang ride videre på bølgen og ikke ødelægge den gode fornemmelse, vi har lige pt. Nu skal vi ikke ud og vinde gejst, nu skal vi ud og bibeholde den, fortsætter han.

Pokalkvartfinalen mellem Randers og Silkeborg spilles onsdag aften klokken 18:00.

Silkeborg IF er én gang nået til finalen i DBU Pokalen. Det var i 2001, hvor AB blev slået med 4-1.