Randers FC sælger angrebses til Championship-klub

Emil Riis, der er topscorer for Randers FC i Superligaen, skal fremover tørne ud for Preston North End.

Emil Riis pakker tasken og tager til England, hvor han skal spille for Preston North End. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Randers FC sælger angriberen Emil Riis til engelske Preston North End, der spiller i The Championship, den næstbedste engelske række.

Det oplyser Randers FC i en pressemeddelelse.

22-årige Emil Riis får en fireårig aftale i den engelske klub.

Læs også Randers FC sælger stor profil til tyrkisk klub

I pressemeddelelsen udtaler Emil Riis, at hans ambition hele tiden har været at komme til udlandet igen. Han har tidligere spillet i Derby County, der ligeledes spiller i Championship i England.

- Randers FC betyder virkelig meget for mig. Det er min klub i Danmark, og jeg er virkelig glad for, at jeg har kunnet give så meget tilbage til klubben.

- Min ambition har dog hele tiden været at komme afsted igen, og at det er en retur til England er helt perfekt for mig. Jeg glæder mig til mit nye eventyr, men vil savne Randers FC og alt omkring klubben, siger Emil Riis.

Læs også AGF lejer igen stærk målmand i Liverpool

Randers søger ny angriber

Angriberen har lavet to mål i tre kampe i 3F Superligaen i denne sæson, hvilket gør ham til klubbens topscorer.

I alt har Emil Riis lavet 18 mål i 72 kampe for Randers FC.

Læs også Trofast fodboldfan på lægterne: Har støttet samme klub i 73 år

Med hans afgang kigger Randers FC efter spillere, der kan styrke offensiven på holdet.

- Salget betyder selvfølgelig, at vi skal have fundet en erstatning for Emil. Vi skal have fundet et par spillere, der kan være medvirkende til, at vi fortsat kan skabe mange chancer og score mange mål. Det er vores helt store fokus lige nu, siger sportslig og kommerciel direktør i Randers FC, Søren Pedersen.