Randers FC på fjerdepladsen

Besejrede Esbjerg med 1-0 på hjemmebane

Frank Kristensen (t.h.) får en krammer af angrebskollegaen Ronnie Schwartz efter sin scoring til 1-0. Foto: www.briansorensen.net

Med en 1-0-sejr mandag aften på hjemmebane over Esbjerg ligger oprykkerne fra Randers FC på en overraskende fjerdeplads i Superligaen.

Randers forsøgte fra start at udnytte holdets to hurtige og bevægelige fløje Alexander Fischer og Jonas Kamper. Og det gav bonus allerede efter seks minutters spil, hvor et mønsterangreb gav kronjyderne en drømmestart på kampen.

En lang aflevering blev spillet frem i højre side, som Jonas Kamper fik sendt indover. Bolden havnede hos Ronnie Schwartz, der sparkede den knaldhårdt på Esbjerg-keeperen. Returbolden røg ud til Frank Kristensen, som headede bolden i mål.

Og Jonas Kamper, der havde en svær sæson i første division, spillede forrygende før pausen. Hele tiden udfordrende og aggressiv på kanten, hvor han med lidt mere held og dygtighed i afslutningerne kunne have scoret to gange.

På hjemmeholdets præmisser

Første halvleg foregik mest på hjemmeholdets præmisser. Højt presspil og hurtige omstillinger skabte hele tiden uro i Esbjergs opspil. Og hjemmeholdet kunne nemt have haft en større føring inden pausen.

Hjemmeholdets offensive stil gjorde dog, at der dukkede huller op i defensiven. Men Esbjerg formåede ikke at udnytte de åbninger, der kom.

Gæsterne gav debut til nyerhvervelsen Kenneth Fabricius i front, og han burde have udlignet for Esbjerg, da han fik en stor chance kort inde i anden halvleg.

Sværmede om Randers-målet

Som kampen skred frem, begyndte Esbjerg at sværme mere om hjemmeholdets mål. Men den sidste og afgørende skarphed i afslutningerne manglede.

Og frustrationen lyste ud af gæsterne, som i kampens slutfase fik sendt Kian Hansen ud med et direkte rødt kort.

Med nederlaget til Randers har Esbjerg fortsat sæsonens første sejr til gode, mens kronjyderne i stedet har skabt luft til den nederste halvdel af Superligaen.

Se højdepunkter fra kampen på tv2sport.dk