Randers er landets læseby

Kulturministeren har udpeget Randers som landets læsekommune

01:45

1 af 2

Randers er med projektet Nordbyen Læser blevet kåret blandt 12 finalister som Danmarks bedste læsekommune.

- Jamen, det er jo fantastisk, det er så dejligt, vi er så glade. Det er helt utrolig stort, siger bibliotekschef Lene Byrialsen fra Randers Bibliotek til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Det er et godt projekt, hvor man kan vise, hvordan nogle aktører i en kommune kan stå sammen helt grundlæggende. Og så er det et godt biblioteksprojekt, der ligger i forlængelse af det, et bibliotek arbejder med - med formidling og det at komme ud af huset og komme derud, hvor borgeren er til stede, fortsætter hun.

Se: Er Randers bæst til at læse?

Det er et uvildigt dommerpanel, der har peget på Randers som landets bedste læsekommune.

- Med projektet er Randers ikke bare gået op på det højeste bjerg, de har også taget de tungeste sten med sig. Med Nordbyen Læser har man formået at skabe en kulturforandring og gjort læsning relevant for en målgruppe, der sjældent gik på opdagelse i litteraturen, skriver dommerne i deres vurdering.

Et godt samarbejde

Projektet Nordbyen Læser er udtænkt og udført af Randers Bibliotek sammen med cirka 20 lokale samarbejdspartnere med det boligsociale team fra Bysekretariatet i spidsen og med rod i lokalmiljøet i Randers Nordby.

Sammen har de stået for en lang række aktiviteter og læseoplevelser for at øge interessen for litteratur og lysten til at læse i bydelen.

Den officielle kåring finder sted 30. maj klokken 11-13 i Nordbyens nye frilufteområde Ndr. Fælled ved Garnisionsvej 36.

Kommunens borgere inviteres til at tage hele familien med og fejre succesen, når kulturminister Marianne Jelved (R) kommer til Randers for at foretage den officielle kåring.

Der er mad og drikke, underholdning for børnene og taler fra kulturministeren og borgmester Claus Omann Jensen (V).

Se interviewet og hør bibliotekschefens reaktion i videoen øverst på siden.