Randers Cimbria kan fortsætte: Beholder sin licens

Basketforbund vil ikke trække licens tilbage

Foto: Randers Cimbria

Selvom den randrusianske basketklub Randers Cimbria kæmper hårdt for overlevelse uden for banen, kan holdet nu glæde sig over en afgørende sejr.

Klubben vil fortsat kunne spille i den bedste danske række - også i næste sæson. Det slår Dansk Basketball Forbund i dag fast efter, at forbundets bestyrelse har besluttet, at holdet må beholde sin licens.

Udmeldingen kommer ifølge Randers Amtsavis, fordi situationen i Randers Cimbria i øjeblikket er så kritisk, at klubben kan betegnes som konkurstruet.

Derfor har klubben anmodet forbundet om at få lov til at flytte sin licens fra selskabet bag holdet, Randers Cimbria Pro, til selve moderklubben Randers Cimbria. Begrundelsen har været, at selskabet har misligeholdt sin drift.

Rent praktisk får det af betydning for basketholdet, at selvom selskabet Randers Cimbria Pro eventuelt går konkurs, vil holdet stadig har licens til at spille.

Dansk Basketball Forbund er ikke glad for, at Randers-klubben har fundet et smuthul til at omgå risikoen for at miste sin licens:

- Bestyrelsen har derfor meget imod sin vilje måtte give tilladelse til, at Randers moderklub trækker licensen tilbage fra selskabet og overtager driften af basketligaholdet. I praksis vil dette betyde at holdet kan forsætte med at spille uændret, uanset hvad der senere måtte ske med selskabet, lyder det fra Dansk Basketball Forbunds direktør, Rasmus Winkel.

I december 2014 fyrede Randers Cimbria sin administrerende direktør, Katja Gaard Jønsson, for at minimere sine udgifter.