Randers-borgmester vil ikke undskylde

Kritikken hagler ned over Claus Omann Jensen (V), men selv mener han, at der er blevet handlet i god tro. Derfor vil han ikke undskylde

Claus Omann Jensen (V) kritiseres fra mange sider for sin håndtering af skole-sagen i Randers.

Mogens Nyholm (RV) mener, at borgmesteren bør undskylde.

Velfærdslistens Kasper Fuhr kræver, at borgmesteren nu går af.

1 af 3

Randers Kommune og blandt andre borgmester Claus Omann Jensen er af Social- og Indenrigsministeriet blevet kritiseret for at afslå flere byrådspolitikere at se en række PowerPoints under arbejdet med den nye skolestruktur. Det har fået både De Konservative og De Radikale Venstre til at kræve en offentlig undskyldning fra borgmesteren - en han ikke har tænkt sig at komme med.  

- For det første er jeg forundret over, at De Konservative kommer med den opfordring, for partiet var jo faktisk med til at definere processen for skolestrukturarbejdet. Når det så er sagt, så har vi hele tiden handlet i god tro. Vores forvaltning fortalte, at PowerPoints ikke var en del af det endelige materiale, og derfor handlede vi, som vi gjorde, forklarer Claus Omann Jensen til tv2oj.dk.

Læs også Løftet pegefinger til Randers Kommune i skolesag

Sidenhen godtog også Statsforvaltningen fremgangsmåden, inden Social- og Indenrigsministeriet så for nylig kritiserede håndteringen af de omstridte PowerPoints.

- Det beklager jeg så naturligvis, og beslutningen om PowerPointsene i sagen er truffet på et forkert grundlag. Men ændringerne i skolestrukturen er gennemført helt efter reglerne, og det skriver ministeriet også i sin pressemeddelelse. Det er vigtigt at holde fast i, siger borgmesteren.

Læs også Velfærdslisten: Borgmesteren bør gå af

Han er samtidig ærgerlig over de politiske drillerier, der finder sted i Randers i øjeblikket og appellerer til at give skolerne fred og ro.

- Følelserne sidder uden på tøjet hos mange politikere, men jeg vil gerne opfordre folk til at holde fast i fakta – alt andet fremmer ikke debatten, lyder det fra Claus Omann Jensen.

På det næste byrådsmøde i Randers mandag den 5. september vil sagen helt sikkert igen også blive debatteret. Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten har eksempelvis krævet Claus Omann Jensens afgang, og også Beboerlisten med Bjarne Overmark i spidsen er yderst kritisk over for den nuværende borgmester.